Водещите новини! Васил Данов: Путин даде старт на агресията на „Хамас”, въвличайки целия Близък изток. Сняг падна до София (и още…)

  • 30 септември 2024 13:21

  • 715
  • 1
Водещите новини! Васил Данов: Путин даде старт на агресията на „Хамас”, въвличайки целия Близък изток. Сняг падна до София (и още…)
© Getty Images/Меteo Bulgaria/NovaTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 30 септември   

 

„Израел продължава да бъде жертва на агресия от Хамас и „Хизбула”. Войната на Израел е справедлива, защото е отговор на непредизвикана агресия. 

Голямата черна сянка отзад е на Владимир Путин и кремълският режим – Путин даде старт на агресията на Хамас и оттам се завъртя целият порочен кръг, в който се върти сега Близкият изток”.

Васил Данов: Путин даде старт на агресията на „Хамас”, въвличайки целия Близък изток в порочен кръг

***


Добро утро в понеделник, 30-ти септември! Честит първи сняг от хижа Алеко.

Това написаха от Меteo Bulgaria, като така това е първият сняг до столицата и на Витоша.

СНИМКИ

Сняг падна до София

***


Най-вероятно българите в Ливан ще бъдат евакуирани с два полета на правителствения самолет, каза днес във Варна министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Министър Запрянов: Евакуацията на българите от Ливан ще се осъществи с правителствения самолет

***


Жена „възкръсна“, за да плати задълженията си към „Топлофикация“. По документи абонатът се водел мъртъв в продължение на около две седмици.

От дружеството убеждавали съда, че длъжницата, която има борч от 16,29 лева, е покойница.

Нейните близки изпаднали в тотален шок, когато разбрали, че ще съдят тях заради покойната им близка. Оказва се, че „Топлофикация“ може да прати някого в отвъдното по документи, както и да го възкреси, ако има да плаща.

„Получих писмо от „Топлофикация“, в което пишеше, че аз съм покойница и търсят някакви стотинки от моето семейство. Пише, че е установена смърт. Как са я установили, нямам идея“, заяви Мария Евтимова.

„Топлофикация“ прати в отвъдното жена, а после я „възкреси“ пред съда

***


47-годишната шампионка по вдигане на тежести Нина Пашкевич е загинала на бойното поле миналата седмица в Донецка област, съобщиха медиите в Украйна.

През пролетта тя напусна за кратко фронта, за да се яви на състезание по вдигане на тежести, на което стана национална шампионка.

От администрацията на град Здолбуновка съобщиха, че Пашкевич, която е била снайперист и военен лекар, е загинала по време на сражение в Донецка област, без да се уточняват повече детайли за кончината ѝ.

Шампионка по вдигане на тежести загина на фронта в Украйна

***


Радикалното палестинско движение Хамас обяви, че лидерът на клона на групировката в Ливан - Фатех Шериф Абу ел Амин, е убит рано тази сутрин при израелски удар, предаде Ройтерс.

Ударът е бил нанесен в Южен Ливан, уточнява групировката. Заедно с командира са загинали жена му, синът му и дъщеря му, допълва Ройтерс. Ударът е бил насочен срещу дома им в палестинския бежански лагер в град Тир, в Южен Ливан, в ранните часове днес, уточнява агенцията.

Лидерът на палестинското движение "Хамас" в Ливан беше убит при израелски удар заедно с жена си, сина си и дъщеря си

***


Израел продължава с атаките си в Ливан и нанесе удари по йеменско пристанище

***


Специалните части на израелската армия започнаха да удрят командни пунктове на „Хизбула”. Цялото военно ръководство на групировката е унищожено. 

Без завършваща наземна операция обаче това няма да бъде докарано докрай. 

Това заяви бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS по повод убийството на лидера на „Хизбула” Хасан Насрала и отстраняването на общо 20 ръководители на групировката.

Филип Гунев: Стратегическата цел е поне за няколко години "Хизбула" да е обезглавена

***


Каква изненада…!

Марин Льо Пен и други десни френски националисти се изправят пред съда днес в започващия процес срещу тях по обвинения в получаване на финансови средства от Европейския парламент за несъществуващи служители, предаде ДПА. 

Освен дългогодишната лидерка на крайнодесния "Национален сбор", подсъдим е и баща и Жан-Мари Льо Пен - основател на партията. Обвинения в присвояване на обществени средства са повдигнати на общо 28 души, уточнява ДПА.

Лидерката на френската крайна десница се изправя пред съда по обвинения в присвояване на средства от ЕС

***


Русия и Украйна си размениха атаки с безпилотни самолети и през тази нощ

***


Крис Кристофърсън - човекът с умел стил на писане и сурова харизма, който се превърна в суперзвезда на кънтри музиката, един от най-влиятелните автори на песни и елитен холивудски актьор, почина на 88-годишна възраст, съобщават световните осведомителни агенции.

Кристофърсън е починал мирно в дома си на остров Мауи, Хаваи, в събота, заобиколен от близките си, съобщи говорителка на семейството в имейл. Причина за кончината му не се посочва. 

Певецът и актьор Крис Кристофърсън почина на 88-годишна възраст

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
715 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.30 | 15:58

1
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини