До началото на зимния сезон ще приключат пътните ремонти във Великотърновско

  • 30 септември 2024 14:29

  • 153
  • 1
До началото на зимния сезон ще приключат пътните ремонти във Великотърновско
© Novini.bg/ Canva

До началото на зимния сезон ще приключат ремонтите в Прохода на Републиката и по главните пътища София - Варна и Русе – Велико Търново в чертите на Великотърновска област, увериха от Областното пътно управление. На Хаинбоаз предстои да бъдат възстановени червените колчета срещу неправилно изпреварване.

Превантивен ремонт с преасфалтиране и смяна на пътните знаци се извършва в 80-километровия участък на главния път Русе – Велико Търново на територията на Великотърновска област. Това е един от най-рисковите пътища за катастрофи. Ще бъдат сменени 400 червени колчета срещу неправилно изпреварване, съобщи директорът на Областното пътно управление Венцислав Ангелов:

"Относно безопасността - не само гъвкавите ограничители, възстановяваме и маркировката, както и пешеходните пътеки в населените места Самоводене, Поликраище, Куцина".

 В 33-километровия участък от Прохода на републиката в региона се подновява цялата хоризонтална маркировка. Ремонти има и на главния път София - Варна:

"Изкърпване и подновяване на асфалтовата настилка на главния път за Варна и в посока София се възстановяват мантинели".

Буря опустоши Търновско

Завършва основният ремонт на високопланинския републиканския път между Златарица и Елена. За там се чака разрешение да бъде поставена специална асфалтова смес за по-голямо сцепление.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
153 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.30 | 15:56

1
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини