Закопчаха Стаси и Иво Дебелия - снабдявали с дрога центъра на София

Булфото
share

Столични криминалисти разбиха организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В началото на тази година криминалисти от сектор „Наркотици” получили информация за група наркодилъри, които „снабдявали“ с хероин, марихуана и амфетамин наркозависими в кварталите „Илинден”, „Света Троица”, „Разсадника”, „Захарна фабрика” и централната част на София. Това била и единствената група в страната, разпространяваща т.нар. „тунинг” – силно действаща смес от хероин и амфетамин. Те стигнали и до организаторите с прозвищата Стаси и Иво Дебелия.

В хода на предприетата спецоперация криминалистите задържали единия от групата – Цецо Дилъра в момент на пласиране на хероин. Негови клиентки били две жени – М.Р. на 39 години и Я.П. на 26 години. Действал с голяма предпазливост – непрекъснато сменял ползваните коли като отвреме-навреме се придвижвал със скутер или пеша, уточняват от СДВР. Минути по-късно, пред училищно заведение в кв. „Св. Троица”, в полицейския капан попаднали Иво Дебелия, Жабата и Чочо, които имали сбирка, за да отчетат парите от продадената дрога. Друг член на групата бил задържан в тайна квартира в кв. „Разсадника”, където разфасовал и пакетирал дрогата на дози, а останалите - в домовете им.

При извършените процесуално-следствени действия – лични обиски и претърсвания на две тайни квартири, автомобили и на жилищата им са иззети над 60 мобилни телефони, СИМ-карти, два газови пистолета - преправени в бойни, и боеприпаси за тях, различни видове дрога и голяма сума пари.

В рамките на 24 часа в полицейския арест били задържани М.А. на 25 години, В.С. на 29 години - Аркан, С.С. на 34 години - Чочо, С.С. на 29 години - Стаси, А.Г. на 32 години - Сашо Дебелия, И.И. на 33 години - Иво Дебелия, Р.Г. на 34 години, Е.С. на 31 години - Жабата, К.Т. на 31 години, Ц.В. на 30 години - Цецо Дилъра, и клиентите В.А. на 41 години и четири жени – Я.П. на 26 години, М.Р. на 39 години, П.В. на 35 години и С.С. на 30 години. Почти всички са известни на полицията, регистрирани за кражби, грабежи, притежание на дрога, измами и нанасяне на телесни повреди, осъждани, установили криминалистите.

Материалите по случая са докладвани в Специализираната прокуратура. За 72 часа в ареста остават М.А., В.С., С.С., С.С., А.Г., И.И., Р.Г. и К.Т. На всички тях прокуратурата е повдигнала обвинения. Днес предстои гледането на мярката за неотклонение „задържане под стража”.

Разследващият екип продължава работата по документиране на дейността на организираната престъпна група.

Водещи новини

Още новини