Предизборният щаб на Камала Харис събра 200 милиона долара за една седмица

  • 28 юли 2024 17:29

  • 291
  • 0
Предизборният щаб на Камала Харис събра 200 милиона долара за една седмица
© Getty Images

Предизборният щаб на вицепрезидентката на САЩ Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. обяви, че е набрал 200 млн. щатски долара и е приел 170 хил. нови доброволци за седмицата след обявяване на президентската ѝ кандидатура, предаде Ройтерс.

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви, че се оттегля от участие в президентските избори миналата седмица. Той веднага подкрепи кандидатурата на Харис срещу бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Харис си осигури подкрепата на мнозинството от делегатите на Националния конгрес на Демократическата партия, което вероятно ще ѝ гарантира, че ще стане официален кандидат за президент на партията следващия месец.

Милен Керемедчиев: Сблъсъкът между Тръмп и Харис ще бъде мръсен

Байдън се оттегли от президентските изборите след неубедителното представяне в дебатите срещу Тръмп в края на юни. Той обеща да остане на президентския пост до края на мандата си на 20 януари 2025 г.

Харис е първата цветнокожа жена и първият американец от азиатски произход на поста вицепрезидент. Тя събра първите си 100 млн. долара за 36 часа след изявлението на Байдън, в което той съобщи, че я подкрепя, казаха от офиса ѝ. В началото на юли предизборният щаб на Тръмп съобщи, че е набрал 442,8 млн. долара от април до юни и разполага с 284,9 млн. долара в брой под ръка, припомня Ройтерс.

Харис „имаше една от най-добрите седмици, които сме виждали в политиката през последните 50 години“, каза съпредседателят на кампанията на вицепрезидентката Мич Ландрю по Ем Ес Ен Би Си, съобщава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини