Ало измамниците се обаждали в МВР (видео)

share

„Не искам да слагам черен маркер върху всички лекари. Това, че някои извършват престъпления не означава, че всички са престъпници, напротив“, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с издаването на фалшивите ТЕЛК-ове.

Той пак напомни, че заради такива документи се източва държавният бюджет. На въпрос ниските заплати на лекарите ли са в основата, Младенов отговори, че той ръководи МВР и се занимава с разкриването на престъпна дейност.

„Работодателят им трябва да се занимава с причините, довели до подобни престъпения“, каза министър Младенов.

„Във всяка една държава социалните системи са подложени на атаки. Когато една система работи по-дълго време, винаги се намират начини да има измами“, добави той.

Относно ало измамниците, министърът заяви, че се предприемат мерки по въпроса. „В интерес на истината са се обаждали и в МВР, но са се отказвали като видят, че не се получава“, обясни Младенов. „Важна е ролята на медиите в този случай.

Активността намалява, когато попаднат на човек, който е информиран от медиите. Приветствам ви за активността“, каза той на журналистите.

„Мисля, че имаме добри резултати в борбата с тази престъпления. Все повече вдигаме нивата и се надявам до месеци да имам още по-добри успехи“, заяви Младенов. Той разкри все пак, че на него телефонни измамници не са се обаждали, но са използвали името му пред хора от населеното място, където е живял.

Водещи новини

Още новини