Младен Маринов: Случаят "Гебрев" се разследва на два етапа

  • 13 февруари 2019 16:36

  • 749
  • 2
Младен Маринов: Случаят "Гебрев" се разследва на два етапа
©

През цялото време сме в пълен обмен на информация с Великобритания по случая „Гебрев“.

Това заяви министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по време на заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, на която бе изслушан от депутатите, предаде репортер на Novini.bg. „Случаят „Гебрев“ се разследва на два етапа. Първият е, когато той е настанен в болница, като е образувано досъдебно производство за опит за убийство с неизвестен извършител. Припомням, че няколко дни по-късно и Гебрев, и синът му са настанени в болница с еднакви симптоми. Назначени са експертизи, разпитани са над 30 лица, които са имали отношения и срещи с тях. Разговаряно е и със специалистите на ВМА за евентуалното отровно вещество, което е било погълнато от пострадалите. Към този момент – 2015 г., в остатъчна вода от кафе машина, използвана от Гебрев, е установено фосфорорганично вещество, което по състав съвпада с веществото в кръвта на пострадалия. Другата храна, която е изследвана, е салатата, която той е консумирал. Там е открито друго вещество – пестицид, но то не е причина за състоянието на Гебрев, защото е в много малки количества“, разкри вътрешният министър.

„Вторият етап на разследването започва през ноември 2018 г., когато в МВР постъпва информация от прокуратурата за възобновяването му. Тогава е създаден съвместен екип за разследване между служители на ДАНС, МВР и Прокуратурата. На 16 ноември 2018 г. става ясно, че Гебрев е финансирал изследване във финландска лаборатория, но то не ни е било предоставено. Другият момент, който настъпва в разследването, са тримата руски граждани, които според Великобритания имат връзка със случая „Скрипал“. Установено е, че Сергей Федотов е бил три пъти в България", каза още Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

„Към момента няма обявени за издирване лица по случая с паричните преводи от Венецуела, тъй като проверката продължава. Намерената голяма сума пари от Венецуела от една страна представлява банкова тайна, а от друга ДАНС и прокуратурата работят по изясняване на движението на тези пари. Затова можем да кажем само, че е създаден екип, който да провери информацията и да прецени дали има извършване на престъпление. Не може да разкрие коя е банката или какви суми са преминали през сметката. Всичко, което касае проверката, ще бъде оповестено в момента, в който има достатъчно информация", заяви вътрешният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
749 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
LindaCouch

2019.02.13 | 18:17

2

Изкарвам над $ 7k на месец на непълно работно време. Непрекъснато чувах други хора да ми казват колко пари могат да направят онлайн, така че реших да погледна в него. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми.

Тук започнах.............>>>>>> w­w­w­.­W­e­­b­J­o­b­­3­3.­c­o­m

И ти си тиква като министър

2019.02.13 | 18:16

1

както и премиера.

Добави коментар

Водещи новини