Младен Маринов проведе двустранна среща с министъра на бежанците и миграцията на Афганистан

  • 21 февруари 2019 10:54

  • 236
  • 1
Младен Маринов проведе двустранна среща с министъра на бежанците и миграцията на Афганистан
© МВР

Министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, проведе двустранна среща с министъра на бежанците и миграцията на Афганистан. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Срещата бе осъществена в рамките на Шестата министерска конференция на Будапещенския процес. В разговора с афганистанския министър Саид Хюсеин Алими Балхи, Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, потвърди подкрепата на България за мира и стабилността в Афганистан и продължаващата българска помощ в тази връзка. Той представи накратко миграционната ситуация в страната ни, като подчерта, че афганистанските граждани са основна нация, подаваща молби за убежище.

Българският вътрешен министър отбеляза доброто сътрудничество до момента с посолството на Афганистан у нас за издаване на документи за доброволно завръщащи се лица и изрази очакване това сътрудничество да се активизира, така че афганистанските граждани, които са изчерпали всички възможности за престой, да могат да се завърнат в своята страна. 

Министър Маринов изрази готовността на България отново да организира през 2019 г. обучение за полицейски служители от Афганистан. От своя страна афганистанският министър благодари за българската подкрепа.

Той изтъкна, че отдават сериозен приоритет на борбата с трафика на мигранти и в този смисъл потвърди готовност за съвместна работа по проекти за управление на миграцията. Отбеляза важността на изпълнението на Съвместния път напред между Афганистан и ЕС и определи точка за контакт, която да подпомага сътрудничество с посолството в София при издаването на документи. 

"България е готова за взаимодействие по всички въпроси от взаимен интерес за противодействие на престъпността", заяви министър Маринов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Роб на влаЗта

2019.02.21 | 10:50

1

Оф...гъзоблизци страхливи.
Да отиват в Дубай но не отиват защото ..имат граница .
Границата е да служи за това че никой който не отговаря на условията да не влиза ....
Имаме дълбока бездънна вертикална пещера в Твърдишкия проход и там може да пускаме всички без документи ,пък те ще се преродят все пак няма да ги убиваме с камъни.

Добави коментар

Водещи новини