Полицай за екшъна в ромската махала на Гълъбово: Излизаха отвсякъде, бяха над 100 човека

Нова телевизия
share

Полицаи, участвали в акцията в Гълъбово, където вчера пияни, агресивни и въоръжени жители на ромска махала в града са нападнали полицейски патрул, разказаха за инцидента, при който има и ранени служители на реда. Задържани са петима души с богати криминални досиета. На двама от тях ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и в условията на опасен рецидив.

Бяхме нападнати с камъни. Един от квартала излезе със сатър. Бяха над 100 човека, отвсякъде излизаха, от всички къщи и от улиците прииждаха хора. Не бяха изплашени, по-скоро бяха доста агресивно настроени спрямо нас. Въобще – никакво уважение спрямо униформата, заяви един от полицаите, участвали в акцията.

В момента, в който се качвах в буса, усетих удар в гърба и видях как една тухла пада в краката ми. Понеже обаче бях с бронежилетка, нямам наранявания – просто късмет, че не ме удариха в главата, каза друг служител на реда пред Нова телевизия.

От полицията признават, че са били принудени да използват физическа сила.

По част от автомобилите има побитости. При такава ситуация няма какво друго да се направи, освен да се използва физическа сила, подчерта старши комисар Георги Хаджиев от полицията в Стара Загора.

Хората от махалата твърдят, че са пострадали невинни. Ромите заявяват, че са бити всички наред в махалата, включително и деца. Признават, че имало музика, но по думите им, тя не била силна.

Единият ми син го подгониха, стреляха по него, кучето го хапа. С ритници, с бухалки - утрепаха го от бой. Не знаем всичко това за какво е, каза жена от махалата.

Водещи новини

Още новини