СФСМВР за агресията срещу полицаи в ромските махали: От толерирането на тази общност страдаме всички

  • 22 октомври 2018 09:44

  • 2353
  • 1
СФСМВР за агресията срещу полицаи в ромските махали: От толерирането на тази общност страдаме всички
© Нова телевизия

Само за седмица бяха извършени две нападения над полицаи в ромски махали - в Гълъбово и в Сливен. При опит да изпълнят служебните си задължения органите на реда биват атакувани. При последния случай в Гълъбово един от полицаите се озова в болница след проверка по сигнал за силна музика.

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, е категоричен, че когато униформените се отзовават на сигнали от този тип, задължително трябва да са оборудвани, за да могат да се реагират адекватно. Ръководството на МВР заяви, че хората трябва да разберат, че полицейските разпореждания се изпълняват без да се оказва съпротива.

За нас такива случаи са почти ежедневие. Не крием, че за това вина, може би, има и МВР. Ако използваме сила, организации, които защитават извършителите, започват да ни обвиняват. Вижда се толериране на тази общност и от това страдаме всички, каза в сутрешния блок на Нова телевизия заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов. Той допълни, че за да се стигне до самозащита от страна на униформените, значи някой не се е подчинил на органите на реда.

Факт е, че политиците флиртуват с ромската общност и създават предпоставки те да се чувстват ненаказуеми. Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, обаче веднага взе отношение по случая. Той повдигна и темата за оборудването на полицаите. Нашата екипировка не е такава, че да запази служителите, коментира още Кузманов. Според него органите на реда, които обслужват ромските махали, са добре подготвени професионалисти. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЪЩИЯ ТОЗИ САЙТ

2018.10.22 | 10:22

1
НА ПЕЕВСКИ ,РАБОТИ ПО ПЛАНЪТ РАН -ЪТ ,ЗА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА.

Добави коментар

Водещи новини