ЦИК: Сиела Норма ще осигурява машинното гласуване в изборите за Европейския парламент и за Народно събрание

  • 30 април 2024 20:33

  • 1131
  • 5
ЦИК: Сиела Норма ще осигурява машинното гласуване в изборите за Европейския парламент и за Народно събрание
© Булфото (архив)

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни, това реши Централната избирателна комисия (ЦИК), предаде БТА.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

От ЦИК обявиха, че фирмата печели и двете позиции в обществената поръчка – за профилактика и диагностика на машините и периферията към тях - принтер и четец на смарт карти, подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, окомплектоване, както и техническо обслужване на машините в предизборния и изборния ден по места или в съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми.

„Сиела Норма“ ще отговаря и за транспорта на машините до избирателните секции в страната и логистично им осигуряване в предизборния и следизборния ден.

Председателят на ЦИК Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел трябва да подпише договорите за двете обособени позиции, става известно още от решението на комисията.

На 29 април бяха изтеглени серийните номера на общо десет машини за гласуване, които ще преминат през удостоверяване на съответствието преди предстоящите избори „две в едно“ на случаен принцип по време на публична процедура в Министерството на електронното управление.

На тегленето на номерата присъстваха служебният премиер и министър на външните работи Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, служебният министър на електронното управление Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с, както и представители на Централната избирателна комисия и обществения съвет към нея.

Премиерът обсъди подготовката на изборите с представители на четири министерства

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1131 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 06:50

5
❤️ Г­­о­­р­е­­­щ­и­ ­м­­о­­м­­­и­­­ч­­­е­­­т­­­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­о­ч­­а­к­в­­­а­­т ­­-­­ X­­1­­8­­­.­F­U­N

2024.04.30 | 21:01

4
Само с хартиена бюлетина.

2024.04.30 | 21:01

3
Фалшифицирането е осигурено напълно.

2024.04.30 | 20:59

2
Дреме ми на дедовия

2024.04.30 | 20:45

1
Това означава никой да не гласува с машини.

Добави коментар

Водещи новини