Изкуственият интелект се развива толкова бързо, че не можем да смогнем да го регулираме

  • 30 април 2024 21:17

  • 4845
  • 1
Изкуственият интелект се развива толкова бързо, че не можем да смогнем да го регулираме
© Gettyimages

Борбата срещу фалшивите новини влиза в нова фаза. Създадени с помощта на много пари и технологии, всякакви конспиративни теории все повече заливат не само интернет пространството. Навлизането на изкуствения интелект променя картината.

"Става все по-сложно, защото изкуственият интелект се развива все по-бързо. Развива се толкова бързо и с такава скорост, че всъщност не можем да смогнем да го регулираме, да знаем какво точно може да се прави с него, какво трябва и какво не трябва да се прави с него. Тук специалисти по изкуствен интелект казват, че този, който ще може да противостои на подобни инструменти, ще бъдат други подобни инструменти", заяви Николета Даскалова от фондация "Медийна демокрация" в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

По нейни думи борбата с дезинформацията продължава, но тя ще става все по-трудна.

Първият в света редактор на човешка ДНК с изкуствен интелект е факт

"Има вече Закон за изкуствения интелект на Европейския съюз, но още не можем да видим действието му в сила. Този закон налага известна регулация, но начинът остава същият - проверка, като трябва да бъдем особено внимателни към аудиосъдържание. Снимки, произведени с изкуствен интелект, манипулирани снимки могат по-лесно да бъдат забелязани, това показва досегашният опит", разясни Дасколова пред Bulgaria ON AIR.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4845 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Това са тъпите

2024.05.01 | 18:13

1
Оправдания на елита който го създаде и знае какво ще следва!!! Утре ще стане война и ще си изтрият ръцете с него.НА ВСЕКИ ИЗВРАТЕНЯК АКО СЛОЖАТ ПО ЕДИН ИЗКУСТВЕН МОЗЪК ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ 100 ПЪТИ ПО ДОБРЕ ОТ СЕГА НО УВИ ЩЕ НИ Е ГАДНО ТЕПЪРВА ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАВА С ТОЗИ ИИ!!!

Добави коментар

Водещи новини