Младен Маринов: Близо до мястото на бруталното убийство в Русе има психиатрично заведение (видео)

share

Във връзка с бруталното убийство в Русе министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви пред журналисти , че е говорил с колегите си последно преди един час. „Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е била в управителния съвет на местна телевизия. Изпратил съм най-добрите криминалисти", предаде репортер на Novini.bg.

"Днес е направен и повторен оглед в светлата част на денонощието. Открили сме множество находки, включително и генетичен материал. Разпоредил съм установяването на ДНК профил. Работим по отношение на лица от криминалния контингент. Работим по установяване на видеокамери и свидетели. Наблизо има психиатрично заведение, установяваме дали някой от пациентите не се отклонил", добави той. 

"Надявам се на база на всички находки, взети от местопрестъплението, да стигнем до извършителя. Нямаме данни да е получавала заплахи, но работим с най-близките хора от нейното обкръжение, за да установим начина й на живот", каза още Маринов.

По повод инцидента със съпругата на Волен Сидеров - Деница, вътрешният министър обясни: "Мога да коментирам само факти. Лицето не е представило валидна шофьорска книжка. Последвала е санкция - автомобилът е дерегистриран, а на него му е съставен акт."

"В конкретния случай всичко, което сме направили, е в рамките на закона и не бива да го прекрачваме. Разбирам реакцията на г-н Сидеров, но ние не можем да прекрачваме закона.", категоричен е той.

По отношение на отправените критики от страна на главния прокурор Сотир Цацаров, Маринов заяви, че ги приема и ще направи съответния анализ, за да се подобри необходимото.

"Проблемът за оставката на един вътрешен министър, включително и моя, винаги е на дневен ред. Когато ми бъде поискана от коалиционния съвет и от необходимото ниво, оставката ми е в джоба и аз ще си я подам", коментира той.

"Притеснява ме фактът, че коалиционният партньор ми иска оставката", добави вътрешният министър.

Водещи новини

Още новини