Сотир Цацаров: Модулни жандармерийски участъци ще се борят с битовата престъпност (видео)

  • 07 октомври 2018 16:23

  • 5793
  • 2
Сотир Цацаров: Модулни жандармерийски участъци ще се борят с битовата престъпност (видео)
©

Продължавам да твърдя, че моделът на териториално присъствие на МВР в населените места, вече не работи и е изживял времето си. Затова предлагам алтернативана битовата престъпност - модулни жандармерийски участъци на различни места в страната, извън градовете, които да реагират при необходимост. Всичко друго е наливане на финанси, ресурс и усилия в един модел, който отдавна е изчерпал своето значение. Това каза главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в по време на Националното съвещание на ръководството на МВР, предаде репортер на Novini.bg.

Цацаров цитира думи на бившия главен прокурор Никола Филчев, според който без оперативните служби на МВР, прокуратурата е просто едно деловодство. „Това е вярно. Ако не са ДАНС и ГДБОП по отношение на противодействие на корупцията, не може да има подобна успеваемост“, призна той и отчете, че има много добро взаимодействие. "Налице е политическа воля за подкрепа на този начин на работа“, каза главният прокурор.

По отношение на професионализма отправям следния призив - "Пазете професионалистите. Не ги принасяйте в жертва". Това е съвет към политици, виси държавници и главния прокурор. Не бива с лека ръка да жертваме професионализма заради конюнктурата. Правилото трябва да е друго. Такива като нас ги сменят, но остават професионалистите.

Преди това вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, благодари за вниманието и представи трите важни теми, по които ще се говори днес. Осигуряването на спокойствието на гражданите, пътната безопасност е друга важна тема и третата е противодействието на контрабандата.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5793 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мими

2018.10.07 | 20:46

2
Първо се справи с престъпниците в парламента
УУУУ

2018.10.07 | 19:54

1
Цацаров ти си абсолютен смешник. Ще останеш в историята, като човек нищо не направил и свършил за правосъдието в държавата. Само приказки не са достатъчни. Изглеждаж жалък и неспособен.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини