Разследват зам.-кмета на Дулово

share

Полицията в Дулово е започнала разследване срещу зам.-кмета на общината Юмер Хатиб за причинена катастрофа и бягство от местопроизшествието. Пострадал е 38-годишен мъж, който е с фрактура на три ребра, без опасност за живота. Ако вината на Хатиб бъде доказана, зам.-кметът може да получи до 5 години затвор, предаде БНТ.

Катастрофата е станала късно вечерта на оживено кръстовище. Зам.-кметът Юмер Хатиб е пътувал с личния си джип "Мерцедес", не спрял на знака "Стоп" и връхлетял върху лек автомобил "Фиат", който се е движил с предимство. Вместо да помогне на пострадалия във "Фиата" Цветан Цветанов, Хатиб избягал от местопроизшествието. Установен е няколко часа по-късно и е започнала проверка по случая. Междувременно из града са плъзнали слухове, че зам.-кметът е бил пиян, а вината му ще бъде потулена заради поста и връзките му.

"До момента са извършени първоначални следствени действия и оглед на местопроизшествие, тепърва се назначават експертизи и ще се разпитват свидетели. Разследването е обективно. Няма данни за оказване на влияние над разследващи органи или над наблюдаващия прокурор", обясни Ивелин Чафаланов - говорител на Окръжна прокуратура - Силистра.

Юмер Хатиб си е взел отпуск и не е на работа. Пострадалият Цветанов също е извън града. Кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед заяви, че ако вината на заместника му бъде доказана, той ще бъде отстранен от длъжност.

"Ще изчакам резултатите от разследването, за да преценя. Ако се окаже, че има употреба на алкохол, че е избягал, както се тиражира от медиите... Но подробности не мога да кажа, ще изчакам крайните резултати", заяви Юксел Ахмед.

В Дулово се коментира, че на виновника за катастрофата не е взета алкохолна проба. Според разследващите това не е необходимо, тъй като при бягство от местопроизшествието, когато то не е тежко, наказанието е едно и също без значение дали шофьорът е пил.

Водещи новини

Още новини