Адвокатката на Баретата: Никой не е сочил Капитана като поръчител

share

Нито Златко Баретата, нито жена му имат конкретни подозрения относно покушението. Това каза пред журналисти днес адвокатката му Марияна Тодорова. Не те са посочили Росен Драгнев-Капитана като заподозрян за стрелбата, допълни тя.

На 29 януари Златомир Иванов - Баретата беше прострелян на влизане в Съдебната палата. Тогава делото срещу него за разпространение на наркотици трябваше да започне в Софийски апелативен съд.

Знаковото дело срещу него беше отложено за след 3 месеца. За тогава най-рано медиците могат да дадат прогноза за възстановяването му след покушението. Не е отминала опасността за живота на Златко Баретата, каза на днешното заседение на съда д-р Александър Минчев.

Днес бе назначена служебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Иванов и за това кога ще може да участва в процеса. Д-р Минчев заяви пред съда, че на Златомир му предстоят още операции, намира се в централната реанимация на "Пирогов".

Адвокатката му Марияна Тодорова заяви пред журналисти, че Баретата е бил разпитан. Златомир Иванов и още 20 подсъдими са обвинени в участие в престъпна група за разпространение на наркотици, известна като "Фирмата". На първа инстанция Баретата получи 8 години затвор.
 

Водещи новини

Още новини