Футболни шефове намекнаха, че БФС стои зад черното тото

share

Аз критикувам язвите в български футбол и вероятно арестите на футболистите са атака срещу нашия клуб. Това заяви треньорът на Черноморец Димитър Димитров след акцията, при която бяха арестувани футболисти на Черноморец и Нефтохимик. Момчетата бяха изведени с белезници като най-големите престъпници, но не са манипулирали мачове, каза Херо. Той каза, че подозират зад атаката неговите критики към корупцията във футбола и поръчковото съдийство.

От БФС ме наказаха с 5 000 лв, заради репликата „съдиите са нещо гадно, мръсно и подкупно“, която дори не съм казал, а след това я свалиха на 2000 лв. Аз не обвинявам БФС за тази атака, тъй като нямам доказателства, уточни Димитров.

Това беше една голяма пушилка, на кого му беше необходим този шум, попита бившия президент на Левски Томас Лафчис. Тези, които организират залози са лицензирани в ЕС. Това, че България не ги признава е друг въпрос. Всеки, който е бил обвиняван в организиране на черно тото, след това е печелил делата и работи легално, припомни Лафчис. Министерството на финансите трябва да направи сондажи и срещи с тези хора, за да узакони тези залози. Трябва да се преследват не залозите, а уговорените мачове, препоръча бившият президент на Левски. Как сега тези момчета от Бургас, които просто са залагали да се покажат по улиците като са посочени с пръст, че са престъпници, попита Лафчис.

Той разказа и за случай, в който треньорът на Видима Раковски казал, че е отстранил 4 момчета заради съмнения за уговорен мач с Любимец. И така вместо резултат 3:2 Видима побеждава с 5:0. Мачът обаче е бил забавен, за да могат да се появят участващите в схемата футболисти, каза Лафчис. Това може да се направи от делегат от БФС и съдия. Тогава оправданието беше, че не е имало линейка и лекар, въпреки че според треньора на Видима такива е имало.

Водещи новини

Още новини