Пиян съдия от Апелативния съд в Бургас предизвика катастрофа (обновена)

share

Съдия от Апелативен съд Бургас е предизвикал пътнотранспортно произшествие в центъра на града.

Това съобщиха  от полицията в Бургас, предаде "Фокус".

Съдията е бил с над един процент промила алкохол в кръвта, по първоначална информация.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че съдията за втори път прави подобно нарушение. "За радост, няма жертви и пострадали при днешния инцидент, но при проверката с дрегер е установено наличие на 1,27 промила алкохол. В момента се предприемат последващи действия за кръвна проба”, каза вътрешният министър.

Министър Цветан Цветанов е разпоредил на директора на Областна дирекция на МВР Бургас - да подготви справка с всички факти и обстоятелства около двата случая. „Ще изпратя тази информация на Висшия съдебен съвет, за да се запознаят и да предприемат мерки в тяхната компетенност за дейността на този магистрат. Ако в рамките на една година, два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, това може да застраши живота и на много невинни граждани”, каза министър Цветанов.
„А не знам – и дали можеш да правораздаваш в такова състояние на работното си място – обективно, в интерес на обществото и воден от върховенството на закона”, каза още министър Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини