Психолог: За бомбени заплахи трябва да те съдят

share

Най-съществената черта на тероризма е желанието да се всява страх и смут в обществото. Причината за това е срив на чувството за държавност във всеки. Това каза пред БТВ психологът Христо Монов в коментар за зачестилите бомбени заплахи.

Нямаме адекватно поведение на реакция при подобни кризисни ситуации каза Монов и даде за пример реакцията на евреите по време на атентата в Бургас. Във всяко училище трябва да се отиграят учебни тревоги за земетресения и пожари, призова Монов. Необходимо е да се създаде нетърпимост към подобни реакции и да се завишат санкциите, а не потупване по рамото и глоба на родителите. Трябва да има адекватна наказателна политика и случаите да се третират като тероризъм. Несигурността в живота ражда много маргинали и взривно устройство може да се направи от обикновени материали създадени с продукти купени от обикновена железария, каза Монов.

На учениците не им харесва училището, скучно им е, при моловете става въпрос за конкуренция, предположи психологът. Лошото е, че децата се приучват, че така може и няма наказание.

Водещи новини

Още новини