Задържаха тениски ментета на Капитан Андреево

Агенция "Митници"
share

Фалшификати на 16 077 броя тениски на световноизвестна марка задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Това съобщиха от Агенция "Митници". 

Ментетата са били превозвани от камион с унгарска регистрация, пътуващ за Холандия от Турция през България. Камионът пристига на ГКПП Капитан Петко войвода и е селектиран за щателна митническа проверка по метода на анализ на риска от дежурния митнически служител от мобилна група. При проверката се установява , че в 213 кашона има 16 077 броя тениски с логото на "Converse", дружество към фирма NIKE, за които не са представени необходимите документи.

Тениските са задържани с протокол съгласно Закона за марките и географските означения. За случая е уведомен правопритежателя на марката.

При други четири случая на прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост, митническите инспектори са задържали 1362 парфюми и тоалетни води, имитации на световноизвестни търговски марки. Ароматите са пренасяни от пътници, пътуващи в автобуси с турска регистрация по направление Турция през България за Румъния.
 

Водещи новини

Още новини