Спипаха двама с цигари без бандерол

share

Двама са задържани в момент на сделка с акцизни стоки без бандерол в Силистренско, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра е проведена вчера в района на село Любен. Тя е резултат от упорита предварителна работа срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол в Силистренска област. Криминалистите стигнали до информация за доставка на контрабандни цигари, която ще се осъществи вчера около 16.00 часа и пристъпили към действие. Така на пътя до село Любен засекли двама мъже – Д.С. на 36 години и Д.Д. на 38 години, които претоварвали контрабандни цигари от „Фолксваген Голф” с русенска регистрация във „Форд Мондео” – силистренски номер. Общо иззетото количество е 50 000 къса незаконни цигари от различни марки. Тютюневите изделия са иззети.

Д.С. и Д.Д. са задържани за срок от 24 часа. Към момента и двамата изтърпяват условни присъди за същото престъпление. Образуваното срещу тях досъдебно производство е за продажба и държане на акцизни стоки без бандерол в условията на предварителен сговор.

От началото на годината при операции на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са иззети повече от 700 000 къса контрабандни цигари, обобщиха от областната дирекция.

Водещи новини

Още новини