Служител на РИОСВ-Бургас шофира пиян и запасан с пистолет

share

Служителят на РИОСВ-Бургас Евтим Станков (56 г.) бил хванат да шофира служебна "Нива" пиян и запасан с пистолет. Това станало в 16,30 ч в петък, съобщава "Труд".

Цял следобед в работно време Станков поглъщал аперитиви в заведение в Приморско. Компания му правели Йоан Неделчев - негов колега от дирекция "Превантивна дейност" и още един мъж. Двамата еколози отговаряли за охраната на резервата "Ропотамо". По думите на очевидеца те излезли от заведението към 16 ч и отпрашили за Бургас. Зад волана седнал Станков, които бил изпил две ракии, твърди очевидецът.

На КПП-то на входа на морския град автомобилът им бил спрян от полицаи. Шофьорът Станков бил тестван с дрегер, който отчел 0,8 промила.

Станков ще бъде уволнен, съобщи директорът на местната РИОКОЗ Бойчо Георгиев. "Той призна, че е седнал да обядва в заведение и пил чаша и половина вино", каза Георгиев. Неделчев не бил пиян, но също ще бъде наказан.

"В петък бях до 18,30 ч на работа. Никой не ме предупреди за случая. По тази причина и Йоан Неделчев ще бъде санкциониран, защото е трябвало да ми съобщи, че колегата му кара пил през работно време", коментира още Бойчо Георгиев.

Водещи новини

Още новини