Заловиха непълнолетен наркодилър в София

share

Непълнолетен наркодилър е задържан в хода на проведена от 6-то РУП спецоперация по противодействие на разпространението на наркотици в района, съобщиха от пресцентъра на МВР.

17-годишният и 29-годишният му клиент с инициали Е.Н. били засечени на територията на ж.к. „Красно село” в момент на покупко-продажба на доза наркотик. При последвалия обиск у „търговеца“ полицаите открили пликче с 10 полиетиленови сгъвки с прахообразно вещество на бучки с общо тегло 3.36 грама, дало при извършения тест реакция на амфетамин. На домашния му адрес те попаднали на буркан с 25 полиетиленови сгъвки с 9.40 грама марихуана.

Справка в полицейския регистър показва, че 17-годишният е регистриран за наркотици и кражба и осъждан за наркотици. Е.Н. също е излежавал присъда за обсебване, има множество регистрации за извършени кражби. Той е разпитан в качеството на свидетел и освободен.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на непълнолетния е повдигнато обвинение и взета мярка за неотклонение „надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”.
 

Водещи новини

Още новини