Бойко Рашков гласува, очаква промяна

Кадър - Нова телевизия
share

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков упражни правото си на глас. Той направи това в 39 СУ "Петър Динеков" в столичния квартал Младост 2.

"Промяна трябва да има и децата ни трябва да живеят по-добре от нас", каза Рашков.

По думите му няма нарушения от сутринта на изборния ден. "Изборният процес протича нормално и избирателната активност е слаба. Надявам се тя да се увеличи в хода на изборния процес", каза той.

В МВР няма постъпили данни за нарушения и инциденти свързани с изборния процес в страната

"Мисля, че ограничихме в много голяма степен т.нар. "купен вот", каза Бойко Рашков като добави, че е имало доста недоволства от някои политически партии заради действията на МВР срещу купуването на гласове.

Попитан дали има саботаж по места в МВР спрямо работата за купения вот, той заяви, че някъде се работи по-слабо, но не би го определил като саботаж. 

Що се отнася до купуването на гласове, той заяви, че новости там винаги може да се очакват. "Изобретателността там е безкрайна. За нас  е по-важно да преминат изборите нормални", подчерта той.

Той съобщи, че е имало на едно-две места в страната спиране на тока, но машините за гласуване продължават да работят, като уточни, че те имат и батерии.

Попитан дали ще има смяна на главния прокурор Иван Гешев и какви действия ще бъдат предприети от него, той заяви, че те ще бъдат изцяло съобразени със закона.

Водещи новини

Още новини