Намериха двама издирвани младежи от Русе

  • 04 май 2024 14:35

  • 1498
  • 0
Намериха двама издирвани младежи от Русе
© Булфото

Двама младежи от Русе, издирвани по сигнал на родителите им, бяха намерени, съобщиха от ОД на МВР в дунавския град, предаде БНТ.

Сигналът за изчезването им е получен на 3 май в 20:00 ч. Двамата са съответно на 22 и 23 години. Вчера около 12:30 часа излезли на разходка и от тогава нямало информация за тях. Знаело се, че не носели мобилните си телефони и били леко облечени.

От полицията са предприели своевременни действия по търсенето на двамата русенци. В акцията по издирването са се включили служители от РУ Две могили, съвместно с екипи на РДПБЗН - Русе и специализирана техника, както и доброволци от селата Табачка и Пепелина, от местния клуб на пещерняците  и ловни дружинки. Проведени бяха  издирвателни мероприятия по всички туристически и походни пътеки, излизащи от селото, както и в районите около тях.

Акцията е завършила успешно тази сутрин.

Двамата били забелязани от дрон на един от склоновете, след което спасителите са достигнали до мястото със специализирана техника и са ги прибрали. Младежите са открити живи и здрави. Те отишли на гости на дядото на единия в с. Табачка. На служителите на МВР и доброволците те разказали, че излизайки от селото объркали маршрута, после завалял дъжд, но те успели да се подслонят в каравана, която открили по пътя си. Там те се изсушили и прекарали нощта, а тази сутрин тръгнали да търсят пътя обратно към селото.

Бащата на Сашко: Понякога се питам как въобще е издържал толкова време в гората

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини