Енергийният министър с подробности за изравнителните сметки за топлото и цената на газа

БНТ
share

Предстои втора вълна на коронавируса, която ще е много тежка. Предприеха се различни мерки - нови 80 млн. лв. влизат в борбата с коронавируса. Това заяви в сутрешния блок на БНТ енергийният министър Теменужка Петкова

"Анализираме непрекъснато ситуацията за всеки един сектор. Много държави затварят отново, но от управлението не смятаме, че това ще е полезната стъпка. Опитваме се да запазим нормалния ритъм на живот", каза още министърът.

Теменужка Петкова: Подготовката на България за COVID-19 е една от най-адекватните

"Видяхме, че нито една икономика не е готова за изпитанието коронавирус. Но нека хората да спазват мерките, за съхраняване на живота, но и на икономиката", допълни Петкова. 

"Нормално е бизнесът да изпитва трудности в износ и внос на стоки.Относно електричеството - изразходваният ток не е намалял. Доставките на природен газ също има", разкри енергийният министър. 

"Няма нарушения във формирането на изравнителните сметки за топлинна енергия. Призовахме "Топлофикация" да направи сметките възможно най-лесни за разчитане. Хората трябва да са спокойни - изравнителните сметки не са сгрешени", съобщи Петкова.  

"Топлофикация София": Спазили сме всички законови разпоредби според проверките на МЕ и КЕВР

Всеки, който ползва природен газ е усетил разликата в цената в сметката си. Вече е факт, че плащаме пазарната цена. Българските потребителите са платили 324 млн. лв. по-малко, коментира енергийният министър. 

Водещи новини

Още новини