Михаил Миков вижда големи шансове за подкрепа на кабинета на ГЕРБ

  • 02 юли 2024 10:05

  • 1313
  • 3
Михаил Миков вижда големи шансове за подкрепа на кабинета на ГЕРБ
© Булфото

Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това мнение изрази пред БНР бившият председател на парламента и бивш член на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Той отбеляза, че въпреки сериозната фрагментация в парламента има преобладаващо дясно представителство. Най-нормалното било то да излъчи свое правителство въпреки "срамежливостта от общението между отделните политически партии и коалиции, представени в НС".

Миков смята, че никоя от политическите сили - дори тези, които най-категорично казват, че са опозиция - нито е готова, нито иска да участва на този етап в нови предсрочни избори.

Според него такова мнозинство може да поеме актив отвсякъде.

"Гръбнакът на едно управляващо мнозинство е 114. Това е сборът от гласовете на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Този гръбнак винаги може да бъде укрепен по един или друг начин - или чрез някоя от малките парламентарни групи, или чрез независими народни представители", коментира Миков.

Делян Добрев: Кабинетът "Росен Желязков" може да се окаже камикадзе

Той бе категоричен, че не може мнозинството в парламента да бъде опозицията - мнозинството винаги трябвало да е управляващо.

По негови думи големият въпрос е за формирането на мнозинство върху някаква политика.

"Мисля, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в твърде технологично поставя нещата - по отношение на бюджета не се коментира каква политика ще се прокарва. А политиката, която ще се прокарва чрез бюджета, трябва да бъде договорена между тези, които подкрепят едно евентуално правителство", отбеляза Миков.

Относно състоянието на БСП бившият ѝ член заяви, че партията има да решава много вътрешни проблеми. Според него процесът по конфигуриране на ново ръководство ще протича поне няколко месеца. Той е на мнение, че се губи излишно време в този процес.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1313 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.02 | 10:35

3
Микич, затова ли е напъна на старите муцуни като Дъбчето, пак да сте на хранилката? Подло и долно! Не се ли наядохте!

2024.07.02 | 10:18

2
Естествено че ги вижда - показали са му сумите за всеки глас и е пилучил видение. Продажни червени говнояди.
БСП БКП ДЕСТРУКТИВНА ПАРТИЯ

2024.07.02 | 10:14

1
БСП официално по медиите заявиха че няма да подкрепят кабинета Главчев на първата политическа сила ГЕРБ-СДС спечелила изборите за НС. БСП СА ДЕСТРУКТИВНА ПАРТИЯ с начело досега Корнелия Нинова. БСП са на принципа: ИМАМЕ море ВОДА, ИМАМЕ плодородна ЗЕМЯ и ЗАТОВА ЩЕ ВИ ПРАВИМЕ КАЛ! БСП БКП ДЕСТРУКТИВНА ПАРТИЯ

Добави коментар

Водещи новини