Всички плажове трябва да са обезпечени със спасители и реанимационни пунктове

  • 02 юли 2024 09:22

  • 840
  • 1
Всички плажове трябва да са обезпечени със спасители и реанимационни пунктове
© Pixabay

От 1 юли, всички плажни ивици по родното Черноморие трябва да бъдат обезпечени с максималния брой спасители, които са посочени в концесионния договор с министерството на туризма.

До началото на седмицата стопаните на плажовете имаха възможност на постовете да има по-малък брой гардове. 

Според Кирил Спасов, концесионер на Поморие-Изток, един от носителите на Син флаг, плажната ивица е обезпечена. "Ресорните институции направиха 2-3 проверки по всички наши плажове, като не откриха нарушения. Готови сме за летния сезон. Тази година старата наредба остава в сила - работното време на спасителите е от 8 до 18 ч. През юли и август всички концесионери трябва да имат пълен брой спасители, на всеки пост по двама. На по-малките плажове има медицински пунктове, а на по-големите - реанимационни с мобилни екипи, оборудвани по изискванията на МЗ", посочи пред Нованюз той.  

Хиляди хора на морето посрещнаха изгрева в първото юлско утро

По думите му при намаляване на туристопотока, концесионерите имат право на закриване на спасителски постове, но това няма да се случи до края на активния сезон - 30 септември. "Нямаме право да променяме цените на чадър и шезлонг, след като сме ги посочили при подписване на договор за концесия", обясни Спасов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
840 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.02 | 10:33

1
Не искаме спасители искаме диви плажове без хора и ревящи бе.бета и заведения

Добави коментар

Водещи новини