Подреждането на политическия пъзел: Как влияе разцеплението на „Величие“ върху съставянето на кабинет?

  • 02 юли 2024 10:15

  • 1613
  • 0
Подреждането на политическия пъзел: Как влияе разцеплението на „Величие“ върху съставянето на кабинет?
© Булфото

„Очевидно има разцепление във „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“, утре ще трябва да следим ще влязат ли, какво ще гласуват, какво ще правят. Тази формация явно потвърди очакванията, че няма да бъде консолидирана, за радост на Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, който сега ще има възможност да каже „Аз ви казах, че те не са истинските“.

Това каза журналистът Силвия Великова пред bTV по повод напрежението в ПГ „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“. 

През последните 2 седмици групата все още не е обединена по въпроса дали ще подкрепи кабинет на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Ивелин Михайлов - идеологът на „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“, зави на 1 юли, че петима депутати вероятно ще се отцепят. По-рано пред БНТ той изрази мнението, че сред тях има депутати, които „вече имат договорка със старата власт“.

„От особено значение е да знаем какво представлява това разцепление. Информацията засега е, че става дума за 5 души, а припомням, че мнозинството, за да се направи кабинет е 121, а депутатите на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е 114. “, каза политологът Димитър Ганев и добави, че остава възможността и за правителство на малцинството. 

Според Силвия Великова утре – 3 юли, най-важното нещо ще бъде колко души ще се регистрират. А Наталия Киселова направи сравнение между политическата ситуация у нас и Европейското първенство по футбол.

Делян Добрев: Кабинетът "Росен Желязков" може да се окаже камикадзе

„Снощният втори мач Португалия – Словения ни показа, че отборите са сравнително добре подготвени да играят 90 мин., но понякога срещата продължава по-дълго. В рамките на този парламент имаме един нов, непознат субект, който успя да прескочи 4 %, т.е. играл е 90 мин., но не си дава сметка, че първенството продължава. В този смисъл вече пасовете между тях не са добре центрирани и това дава възможност на по-опитните играчи да овладяват топката“, обясни тя.

„За мен ако няма подкрепа от ПГ и то на принципна основа – тоест програма, или общи министри, е много несигурно и това по-скоро ще предизвика ротация към следващите мандати. Така за мен изборите са а 6 октомври“, каза още доц. Киселова.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини