Бойко Борисов: Нагло е комунистите да се пишат гарант за демокрация

share

Надявам се тежката изборна кампания да отшуми бързо и от утре да се захванем за работа, защото живеем в най-тежките времена след Втората световна война.

Това заяви на пресконференция в НДК министър-председателят Бойко Борисов.

Оттук нататък Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще си гледат президентството, ще се виждаме само по работа. Благодаря и голям поклон на българския народ. Аз не очаквах такава голяма подкрепа след всичко, което се изливаше от телевизионните екрани от противниците ни, които след това казват, че у нас няма демокрация, допълни той.

Не мога да си представя наглостта дори да не искаш да поздравиш победителите. Това не ме учудва, защото това е манталитетът на комунистите - да не си признават грешките. Нагло е комунистите да твърдят, че са гарант за демокрацията - тези, които взривяваха църкви и пращаха хората в Белене. Призовавам Сергей Станишев да ми извади досието, където още когато съм бил дете, е записано, че съм внук на монархофашист и не трябва да ми се дават ръководни постове. Вече 5-6 години, където срещнем на избори БСП, там ги бием. Ние набираме скорост и искаме да имаме сериозни опоненти. Георги Първанов, Яне Янев, от Атака" ни се обадиха да ни поздравят, от Европейската народна партия, само не и БСП. Как можеш да кажеш, че се мутризира страната - по този начин обиждаш Жозе Мануел Барозу, обиждаш Йежи Бузек, обиждаш Сикрет сървис - всички, които дадоха много добра оценка за работата ни наскоро, заяви премиерът.

Румен Овчаров каза, че кризата е дошла с ГЕРБ – елате и си отворете стенограмите, вие сте знаели, че кризата настъпва, но сте харчели така, че да оставите следващото правителство на хляб и вода. И ние можем да кажем, че в градовете, където побеждава БСП, те са купили гласове, но от това не печели никой. Следващият път левицата ще победи, ние ще излезем от властта, но за разлика от тях, ще ги поздравим, защото трябва да покажем на Европа, че имаме политическа класа. Отново благодаря на всички българи за подкрепата, защото ако имахме по-ниски резултати, това щеше да даде повод на опозицията да иска предсрочни избори и така след икономическата, щяхме да имаме и политическа криза. Категорично няма да се кандидатирам за президент и не искам повече медиите да задават нагли въпроси на Плевнелиев от сорта на такива, дали ще ми топли стола в президентството, каза още Бойко Борисов.

Той отрече Искра Фидосова да е следващият министър на правосъдието. "Имаме няколко добри кандидати, единият е много добре приет от Брюксел, което е много важно", каза премиерът.

Водещи новини

Още новини