Росен Плевнелиев: Тоталитаризмът си отива от президентството

  • 30 октомври 2011 22:21

  • 2345
  • 4
Росен Плевнелиев: Тоталитаризмът си отива от президентството
© Булфото

Благодаря на всички, които гласуваха на втория тур - българите разбраха, че назначават хората, които ще им свършат работа.

Това заяви на пресконференция в НДК новоизбраният президент на България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Чрез вота си гражданите дадоха заявка за модерна държавност и за европейско развитие на България. Разбрахме ясно, че политиците могат да бъдат успешни тогава, когато градят доверие. Надявам се останалите, които правиха негативни кампании, да са разбрали, че доверие се печели, когато си честен, поемаш ясни ангажименти. Агресията не печели, допълни той.

България ще има активно и динамично президентство. Искаме в него да се случи дебатът за проблемите ни и за начините за тяхното решаване. Даваме категорична заявка за надпартийност и динамичност. Няма да правим собствени сдружения като АБВ на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, а ще работим само и единствено за националните интереси. Ще подкрепим пенсионната, здравната и административната реформа. Ще работим за по-добрата бизнес среда, за да имаме икономика, която се развива. Външната ни политика ще бъде базирана на националните приоритети, посочи новоизбраният президент.

Няма по-важна цел от това, да стартираме мащабни програми в енергетиката, за да не може никой повече да спре кранчето на България, както направи това Русия. Ще държим отворени вратите за българите в чужбина, както и за млади хора, които да влязат в президентската администрация. Бързо ще забравим тоталитарната държава, защото модерната държавност е нещо много по-различно. Даваме категорична заявка за поемане на отговорност и за много работа, каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2345 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
владо

2015.01.23 | 20:26

4
Народа доказа ,че не се поддава лесно на първосигнални внушения, като страх, мизерия, диктатура и фалшификации! Плиткоумни негативни кампании в стил другите са тъпи маймуни , а аз съм нежно ангелче / точно пък Калфин??????/ явно не вървят!То почти няма областен град където хората да не искат управление ,като в Бургас / не случайно многократно го посочвах като пример как за 3 год. може да се направи повече ,отколкото за предишните 20 год./ Но най-много се радвам ,че българина явно не желае вече безпринципни коалиции като БСП - ДПС, а най-вече че за 1 път Доган "няма думата" в България!
кики педераса

2012.05.23 | 19:23

3
Доган нарочно подкрепи БСП , това беше като мечешка услуга, точно благодарение на Доган Герб спечелиха изборите.Но сигурно забравихте за Кирил Рашков и закрилата му от ГЕРБ!
4i4aka

2011.11.06 | 22:29

2
копирай го и на останалите новини които не са изборни наивен глупако :Д , а иначе Росенчо е сладур, точно тоталитаризма се завръща в държавата след като ГРОБ държи вече и президентството , всички които гласуваха за ГРОБ и останалите които се опитаха да спасят държавата ще преживеят най-тежките си години от идването на БКП на власт в средата на миналия век! герб са комунисти в овчи (десни) кожи

2011.11.06 | 22:28

1
Тоталитаризма ще си отиде, когато в България вече никой не се опитва да подражава на бай Тошо. За съжаление, това все още не е факт. Напротив сега се разиграват точно смешните лозунги от татово време, като жалък опит да послужат за обединение на българската нация. В България все още има немалко хора, които бъркат националното обединение с налагане на еднопартийната система - патент на тоталитаризма. За да стане това в България трябва да има гражданско общество, а за да има гражданско общество хората трябва да бъдат свободни и отговорни, а не постоянно да вървят след поредния вожд и учител.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини