Росен Плевнелиев: Целувката на Калфин и Доган е от времето на Тройната коалиция

share

Не е вярно, че сега Ивайло Калфин се целуна с Ахмед Доган. Тази целувка е още от времето на Тройната коалиция, заяви кандидатът за президент от ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев на среща с млади хора в „Студентски град”.

Темата на срещата бе „България 2020 – каква държава, какво общество, каква икономика”.

Дадохме заявка за националната идентичност и интерес. Бяхме себе си, водихме позитивна кампания. Отваряме вратите на президентската институция и работим за вас. Нашата позитивна кампания беше заявка за европейското. Сърцето на българина се печели с решения, с ангажименти.

Тройната коалиция водеше агресивна кампания, защото те искат чрез тези избори да заличат спомените за начина, по който Тройната коалиция управляваше. Получи се „всички срещу ГЕРБ”, всички срещу правителството. За първи път българските граждани от различни етноси гласуваха по съвест и това е голям проблем за Доган. Призовавам българските мюсюлмани и българските турци да гласуват по съвест. Стратегическите партньорства от миналото продължават да работят заедно, но колкото и да се целуват и прегръщат, не могат да изчистят делата си от миналото, каза Росен Плевнелиев.


От първия ден ще работим за националния план за развитие на България „2020”. България има нужда от своята нова доктрина, от план и никога повече да не работи на парче. България има нужда от последователни усилия на много лидери, на много партии. Има 159 различни стратегии на различни институции, но те не са интегрирани – посочи Плевнелиев. По думите му – това интегриране ще е основната задача на президента Плевнелиев. Програмата за развитие на България „2020” трябва да е част от „Европа 2020”. Икономиката има нужда да се преструктурира,  каза Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини