Арестуваният в Австралия бивш пилот от военноморския флот на САЩ е работел с китайски хакер

  • 13 май 2024 14:41

  • 327
  • 1
Арестуваният в Австралия бивш пилот от военноморския флот на САЩ е работел с китайски хакер
© Getty images (архив)

Бивш пилот от американския военноморски флот, който се бори срещу евентуална екстрадиция от Австралия в САЩ по американски обвинения в обучение на китайски военни пилоти как да кацат на самолетоносачи, несъзнателно е работел с китайски хакер, предаде Ройтерс, като се позова на съдебен документ, подаден от адвоката на бившия пилот, информира БТА.

Петдесет и пет годишният Даниъл Дъган, който е натурализиран гражданин на Австралия, се опасява, че исканията на западни разузнавателни служби за чувствителна информация излагат семейството му на опасност, изтъква адвокатът му в съдебен документ.

В медийната информация се отбелязва, че подаденият от адвоката документ подкрепя данните за връзка между Дъган и осъдения китайски хакер Су Бин.

Дъган отхвърля обвиненията, че е нарушил американското законодателство за контрол над оръжията. Той е в австралийски затвор, откакто беше арестуван през 2022 г., когато се завърнал в Австралия след шестгодишен престой по работа в Пекин.

Австралийските власти ще вземат окончателно решение дали Дюган да бъде екстрадиран, след като делото му бъде разгледано от магистрат. Делото му ще бъде разгледано този месец в съд в Сидни.

Австралия държи под стража бивш американски военен пилот

Су Бин, който бе арестуван в Канада през 2014 г., се призна за виновен през 2016 г. за кражбата на дизайни на американски военни самолети чрез хакване на информационните системи на големи американски компании в сферата на отбранителната промишленост.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
327 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:18

1
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­щ­и­­­ ­м­­­о­м­и­­ч­е­т­­­а­­ ­­в­и­­ ­о­­ч­­а­к­­­в­а­­­т ­-­­ X­­­1­­8­­.­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини