Председателят на сръбския парламент: Сътрудничеството ни с Китай не означава, че страната ни няма да сътрудничи с други страни

  • 13 май 2024 13:43

  • 344
  • 2
Председателят на сръбския парламент: Сътрудничеството ни с Китай не означава, че страната ни няма да сътрудничи с други страни
© Getty images (архив)

Сътрудничеството между Сърбия и Китай не означава, нашата страна се затваря за сътрудничеството с всички останали страни, това заяви председателят на сръбския парламента на балканската държава (Скупщината) Ана Бърнабич пред телевизия Пинк, цитирана от БТА.

„Имаме право да решаваме за партньорствата си в съответствие с интересите си и това е политиката, която се води от 2012 г. (откогато Сръбската прогресивна партия на Бърнабич управлява страната - бел.ред.) и донесе само добро на Сърбия“, заяви Бърнабич.

Председателят на Скупщината коментира изказвания, че посещението на президента на Китай Си Цзинпин в Белград миналата седмица е отдалечило Сърбия от Европейския съюз. По думите ѝ Европейският съюз е много важен и Сърбия иска да бъде част от него. Тя припомни, че един ден след посещението сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. е присъствал на церемония по случай Деня на Европа, организирана от делегацията на ЕС в Сърбия.

„Ние сме достатъчно умни и способни да можем да извлечем най-доброто за народа и страната си“, подчерта Бърнабич.

Относно забележките за сътрудничеството между Сърбия и Китай, които дойдоха от Запада, Бърнабич припомни, че западните страни са получили много инвестиции и кредити от Китай, както и че са извлекли ползи в много сфери, като технологиите, биотехнологиите, изкуствения интелект.

По думите ѝ благодарение на приятелството между Си Цзинпин и Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. са запазени 10 000 работни места в Сърбия.

Си Цзинпин: Стоманеното приятелството между Китай и Сърбия пусна по-дълбоки корени в сърцата на двата народа

Последвайте канала на

Валери Зайцев
344 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:19

2
❤️ Г­­о­­р­е­­­щ­и­­­ ­м­­­о­­­м­и­­­ч­­­е­­­т­­а­­­ ­­в­и­­ ­­о­­ч­­а­­­к­­в­­­а­т ­-­ X­­­1­8­­­.­­F­­­U­­N
Да попитам,

2024.05.13 | 14:19

1
Това Председател ли е, или председателка?

Добави коментар

Водещи новини