Водещите новини! По колко лева върви търговията с гласове? Син на служителка на КАТ е загинал в катастрофа в Пловдив (и още…)

  • 13 май 2024 13:38

  • 1004
  • 2
Водещите новини! По колко лева върви търговията с гласове? Син на служителка на КАТ е загинал в катастрофа в Пловдив (и още…)
© Getty Images/Facebook/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 май   

 

Възможно e деца от България да се лекуват в първата детска онкологична болница в Румъния. Това заявиха в интервю за БТА нейните създатели от асоциация „Дари живот“.

Лечебното заведение е изградено с помощта на 8 хил. компании и 350 хил. индивидуални дарители, сред които и метъл групата „Металика“.

То заработи в средата на април и вече прие първите си пациенти.

Първата детска онкологична болница в Румъния ще приема и българчета

***


9 души са задържани на територията на няколко бургаски квартала в рамките на първата за страната акция за страната срещу купуването на гласове за предстоящите избори 2 в 1 на 9-ти юни.

Акцията започна рано тази сутрин, предава БНТ. 

Между 50 лв. и 100 лв. за глас в Бургас?

***


„В петък излезе проект на доклада на Надзора на НОИ, с който се опитаха да откраднат 100 милиона лева от пенсионерите – като не направят увеличението с 11%, както е заложено в бюджета, а с 10%. 

Събрахме подписи, които внасяме в Народното събрание днес така, че да има извънредна сесия на Народното събрание, на която да се вземе решение увеличението на пенсиите да е с 11%“.

Асен Василев очаква с интерес да се види кой от народните представители ще гласува "за" отнемането на милиони левове от българските пенсионери от пари, които вече са осигурени в бюджета. 

Кирил Петков, "Продължаваме Промяната": 100-те милиона ще отидат обратно при пенсионерите, а детската болница ще бъде държавна!

***


12-годишното момиче, което бе простреляно в ходилото от година по-малко дете на парти в Арбанаси, ще бъде транспортирано в столична университетска болница за последващо лечение.

Това стана ясно от съобщение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", където раненото момиче бе прието след инцидента в неделя следобед.

Припомняме, че 11-годишният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков неволно простреля 12-годишно момиче по време на рожден ден в Арбанаси.

Местят в столична клиника простреляното от сина на Явор Божанков дете

***


Освободиха собственика на пистолета, с който дете простреля друго в Арбанаси

***


Кристиан Екмекчиян е загиналият 21-годишен шофьор, който тази нощ се разби с джип „Рейндж Ровър“ на бул. „Руски“ в Пловдив.

Той е син на служителката на КАТ Петя Екмекчиян от отдел „Регистрации“, пише Трафикнюз.

Момичето, което е пътувало на предната седалка, е 20-годишната Теодора Николова. Тя също е загинала на място.

В болница остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип. Те са настанени във Втора клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания.

С тях е докаран и 56-годишният пожарникар Димитър Галчев, който е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология. Лекарите дават всичко от себе си в грижата и за тримата пациенти.

Припомняме, че инцидентът е станал около 3.30 часа днес на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. „6-ти септември“.

По първоначална информация джип „Рийндж Ровър“, който идвал от Централна гара навлязъл в разделителната ивица на бул. „Руски“ и се блъснал последователно в няколко огромни дървета.

Според експерти скоростта, с която се е движил тежкият джип, е била около 200 км/ч.

От удара колата се разцепила на две – предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. По време на спасителната акция пожарникарят е ударен от клон на дърво, той също е настанен в болница.

Ето кои са загиналите младежи в зверското меле в Пловдив

***


ИПБ: МВР не е предупредило за опасност при новата организация на движение в София

***


Руският държавен монополист „Газпром“, доскоро най-печелившата руска компания, е изправен пред дълъг период на лошо представяне, след като се оказва, че не е в състояние да запълни отворилата се дупка след загубата на европейския пазар с продажби на вътрешния пазар и с износ към Китай, посочва Ройтерс в аналитичен материал.

Наскоро компанията обяви годишна нетна загуба от 7 милиарда долара, което се случва за пръв път от 1999 година. Основната причина за това е рязкото намаляване на износа за Европа.

"Газпром" отчита рекордни загуби заради липсата на европейския пазар

***


Руският президент Владимир Путин прави промени в ръководството, особено в Министерството на отбраната на Руската федерация, засилва подготовката за продължителната война в Украйна и вероятно се подготвя за бъдеща конфронтация с НАТО. Това се посочва в последния доклад на Института за изследване на войната (ISW), предава „Украинская правда“, цитирана от „Фокус“.

ISW: Путин смени Шойгу, за да засили войната в Украйна и вероятно се подготвя за конфронтация с НАТО

***


Ако западните страни искат да разрешат украинската криза на бойното поле, то Москва е готова за това, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на консултации в Съвета на федерацията за преназначаването му на поста министър на външните работи, предава РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

„Тяхно право е, ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле“, е допълнил дипломатът.

Лавров: Русия е готова да се бие със Запада на бойното поле

***


Агенцията по проекти и ускорени инвестиции в отбраната на Съединените щати представи в края на миналия месец най-новото си творение.

Става дума за танка от последно поколение RACER, чиито „зелени очи“ приковаха най-голямо внимание. В момента бойната машина е в тестови период, който създателите ѝ засега определят като успешен.

САЩ представиха най-новия си танк от последно поколение, който се управлява сам

***


САЩ предупреждават Израел за хаос и анархия в ивицата Газа. Последствията от една кампания на Израел в Рафах може да доведат до хаос и анархия и вакуумът вероятно отново ще бъде запълнен от Хамас.

Предупрежденията от страна на представители на САЩ към съюзниците им Израел за офанзива в южната част на Ивицата Газа се трупат, след като американската администрация вече заяви, че ще спрат своя помощ за Тел Авив.

САЩ предупреждават Израел за "хаос и анархия" в ивицата Газа

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1004 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:18

2
❤️ Г­о­­­р­­е­­щ­­­и­­ ­м­­­о­м­и­ч­­­е­­­т­­­а­­ ­­­в­­и­­ ­­о­­ч­а­­к­­­в­­­а­­т ­-­ X­1­­­8­­.­­­F­U­N

2024.05.13 | 14:55

1
Партиите на войната СДС ДПС ГЕРБ ПП ДБ (Демократичната Сглобка) сега и Демократичния Военен Сговор преди 1944г. са ЕДНО и СЪЩО ПРО ФАШИСТО НАЦИСТИ МУСОЛИНО-ХИТЛЕРИСТИ. ТЕ са РОМИ РОМАНИ РУМЪНИ - НЕ СЛАВЯНИ (БЪЛГАРИ), а РОБИ на РИМ РУМЪНИ СКЛАВЕНИ. Реалното ИМЕ на България от 1989г. до Ден днешен е MOESIA INFERIOR - ДОЛНА МИЗИЯ, НЕПЪЛНОЦЕННА МИЗИЯ, ПОДЧИНЕНА МИЗИЯ, НЕСПОСОБНА МИЗИЯ, РОБСКА КОЛОНИЯ НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ - САЩ, т. с. БЪЛГАРИТЕ са РОМАНИ вече, ЛАТИНИЗИРАНИ РОБИ РОМИ, роби на РИМ, абе РОМИ - РУМЪНИ - СИНТИ - ЦИГАНЯ. РОМИ РОМАНИ РУМЪНИ НЕ СА ХРИСТИЯНИ, а ЕЗИЧНИЦИ ПАГАНИ ГЕРМАНИ кланящи се на РИМСКИ БОГОВЕ - ЮПИТЕР.... ЮПИТА.... ХИПИТА - МОДЕРНИ ТРАНСДЖЕНДЕРИ.... Това трябва да ПРИКЛЮЧИ! Натовските партии СДС ДПС ГЕРБ ПП ДБ искат да Убиват ПАЗИТЕЛИТЕ на СЛАВЯНСКИЯ СВЯТ НАРОДЪТ РУСЬ - РУСИТЕ. Трябва да ЗНАЯТ! РУСИТЕ КОГАТО ОБИЧАТ ОБИЧАТ ИСТИНСКИ ОТ СЪРЦЕ И ДУША, НО НАПАДАТ ЛИ ГИ И УБИВАТ ЛИ ГИ, БИЯТ ДО СМЪРТ, БИЯТ ДО СМЪРТ, БИЯТ ДО СМЪРТ..........!

Добави коментар

Водещи новини