Сергей Станишев: Необходимо е пълно преброяване

share

„Призовавам хората да гласуват!” – с тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев се обърна към българските граждани от ефира на БТВ.

Той обясни, че масовото гласуване е единственият начин да се преодолее купения и сплашения вот. Станишев изтъкна, че на тези избори залогът е дали ще позволим еднолично управление, или ще опазим демокрацията в страната. Българите ще изберат дали ще дадат властта на една групировка, която действа по мутренски, или ще опазят правото си да гласуват свободно.

„Това са най-скандалните избори за последните 20 години”, заяви Станишев и изрази подозренията си за манипулиране и фалшифициране на вота. По думите му изборите на практика са провалени и е под въпрос законността им. „Не може самозабравила се власт да потъпква фундаменталното ни право”, възмути се лидерът на БСП и добави, че е нарушено правото на българските граждани свободно да гласуват и честно да им бъдат преброени гласовете.

„Няма да позволим тези хора, които провалиха изборите, да се измъкнат, все едно че нищо не се е случило”, категорично заяви Станишев. Той отбеляза, че е необходимо е пълно преброяване на целия изборен резултат. За провеждането на втория тур социалистите обмислят възможността да открият и линия за сигнали на граждани.

Лидерът на БСП не излключи възможността да се стигне до цялостно касиране на изборите. При такъва вариант той посъветва управляващите да вземат необходимите 20 млн.лв, за които говори Бойко Борисов, от средствата за подслушване.

Станишев беше категоричен, че правителството носи отговорността за провеждането на изборите. „Управляващите трябва да мълчат гузно”, добави лидерът на БСП.

Водещи новини

Още новини