Кольо Колев: Кампанията на Плевнелиев прави лошо впечатление

Интернет
share

Катуница е един цирей, който зрееше години наред, който надигна гребена на национализма и атакизма, и Волен Сидеров ще извлече дивиденти, каза социологът Кольо Колев в интервю за БНТ, относно нагласите на хората за изборите след случилото се с клана на Кирил Рашков.

Процентът на Волен Сидеров ще се вдигне незначително – с 1-2% след Катуница, на фона на опасната игра, с която започнаха да си играят – етническия мир в България уточни социологът.

Според него има два вида избиратели
от една страна са тези, които си казват: „Защо да гласуваме, нищо няма да се промени?“, а от другата са тези, на които им е писнало и ще пуснат своя наказателен вот.

Това, което наблюдаваме в кампанията на Росен Плевнелиев е много далече от това, което нормалните хора разбират под кампания, не виждаме дебат за политика, категоричен беше Колев. Целта на занятието на Плевнелиев е да се плъзне по повърхността, да се съберат партийните редици и хората да гласуват за ГЕРБ, без да знаят за какво точно, което прави лошо впечатление.

За Меглена Кунева социологът уточни, че тя е прекалено мека, възпитана и европейски човек, а българската политическа действителност иска грубиянство.

Той каза още, че избирателите трябва да се образоват, да направят своят информиран избори вместо кандидатите да информират - пускат някакви цветни балончета.

Това, което ще реши изборите е Катуница, икономиката, кредитите, подготовката за зимата, газта, забавените заплати и голямото питане е дали това ще гръмне до изборите или ще се изрази в пасивност, заключи Кольо Колев.

Водещи новини

Още новини