Македонците бяха предупредени от ЕС; не се вслушаха. Сега ги чака сърбизация и албанизация

  • 26 септември 2024 17:22

  • 3890
  • 0
Македонците бяха предупредени от ЕС; не се вслушаха. Сега ги чака сърбизация и албанизация
© Canva/Novini.bg

Всъщност сърбизацията – повече им се ще, но е по-малко вероятна, защото и сърбите са поели по руския наклон – обратно на ЕС. Но има някакъв сравнително реален шанс Сърбия да влезе в ЕС преди македонците. Копае се в тая градинка. 

Албания – повече от ясно е – ще влезе преди тях. 

Но да поработим малко с фантазията (която в последния абзац става ясно – е тема на македонската президентка), че и Сърбия влезе. 

И тогава македонските комшии ще трябва да почнат да си вадят сръбски и албански паспорти, за да са европейци. 

Понеже български им е омразно, ще идат при любимите си сърби. Но докато това се случи (Сърбия да влезе), ще вадят албански, защото Албания ще е в ЕС много преди и сърби, и македонци.

Причината е много проста: албанците покриват много повече (и много по-добре) критериите. 

А причината за „причината“ е, че в Албания има по-малко руски агенти, които да насъскват местните „националисти“ към тъпотии. 

Българо-македонската сага е ясна. сталин, с помощта на георги димитров, краде Македония от България и я дава на Югославия. Сега руските агенти от (губерния) Македония са насъскани да обиждат (губерния) България, за да може руските агенти от България да вдигат шум до небето и да продължи дразненето между двата народа. Краен резултат: българите да настояват Македония да НЕ влезе в ЕС. 

В геополитиката празно няма. Няма вакуум. Където не е ЕС, се настанява москва. Тия скандали точно това целят. 

Това и се получава. След като в Македония се появиха толкова много руски агенти в управлението, значи машинацията на ватенките върви по план. 

Сърбоманията в Македония става все по-силна. Ако сърбите влязат в ЕС преди македонците, великосръбските въжделения ще бъдат добре почесани, защото масово макетата ще станат сърби по паспорт. 

А сърбите няма да пренебрегват това, както го правим ние – те, къде с мека, къде с твърда сила ще прилапват македонците, като първа крачка. Втора крачка е територията. 

В този сценарий албанизацията на Македония е много по-добър и предпочитан вариант. Все пак албанците не са послушниците на путин на Балканите, нали? 

А колкото до оплакванията у комшиите… трябва да им е ясно, че подписаните договори трябва да се спазват. Брюксел им го обясни много добре. Те се правиха на глухи. Брюксел каза, че в такъв случай рискуват да бъдат отделени от Албания по пътя си за присъединяване. Пак се направиха на глухи. И накрая бяха наказани. 

Така работи светът, а макетата са като малки дечица, сърдити, че са им се скарали, защото са си изцапали новите дрехи за училище. 

В света на възрастните е така – ако щеш. Ако не щеш, стой си там. Ама не искам да порасна и да ходя на работа. Мѝ… добре. Стой си у вас и гледай анимационни филмчета; като огладнееш, си яж обувките. 

И те така… искали да пътуват и да са европейци. Ами избирайте между български и (скоро) албански паспорти. Ако ли не, си яжте…

Толкова ли е трудно да се приеме нашето предложение и да влязат в сила тези конституционни промени, когато българският парламент ратифицира протокола за присъединяването ни към ЕС. Очевидно е, че някой няма честни намерения, заяви Мицкоски.

За Мицкоски решението за разделяне на евроинтеграцията на Албания и Северна Македония е лош знак към гражданите на държавата

Очевидно е, да – и е очевидно, че тоя някой с нечестните намерения се казва Мицкоски. 

Защо да влязат в сила, СЛЕД КАТО ние подпишем, а не влязат в сила (както е договорено) и тогава да подпишем?

Защото той е същият, който казва и че „Споделям впечатлението на огромното мнозинство македонски граждани, че не трябва повече да приемаме условия на базата на национални отстъпки, без гаранции. За мен това е диктат. Ако това е условието (Северна) Македония да продължи да преговаря, не благодаря“.

На мен лично ми звучи, като да подпишем ние, те да се изсмеят и да кажат: „Е… ние пък НЯМА да вкараме в сила промените!“ И като им кажем: „Ама ние подписахме“, да ни се изсмеят и да кажат: „Пà да не сте подписвали бе!“ … след като вече ще е късно. 

Но това така или иначе е детската фантазия на Мицкоски, в която и самият той не вярва – че някой ще му подпише празен лист, при положение, че го видяхме колко е хлъзгав. На обещанията му да се връзват избирателите му. България и ЕС очевидно не му вярват. 

А президентката на Северна Македония Гордана Силяновска каза: „Днес от Ню Йорк няма по-добро послание от онова в песента на Джон Ленън Imagine – „Мечтая“. Ние сме като Джон Ленън, мечтаем“.

Гордана Силяновска: Ние сме като Джон Ленън, мечтаем

Първо, Imagine не означава „мечтая“, а означава: „представям си“ (демек, фантазирам си); и второ, права е, че те ще трябва да Imagine европейско бъдеще. Ще си го представят. А, ако не искат – да заповядат в България; или (скоро) в Албания. 

_________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
3890 0

Водещи новини