Флорида се подготвя за урагана "Хелън"

  • 26 септември 2024 17:39

  • 616
  • 0
Флорида се подготвя за урагана "Хелън"
© pixabay

Флорида се подготвя за приближаващия ураган "Хелън", който според метеорологичните прогнози ще се засили до  стихия от четвърта категория при навлизането си в северозападната част на щата, съобщава БТА.

Властите призоваха жителите на крайбрежните райони по пътя на урагана да се евакуират преди идването на разрушителните ветрове, които се очаква да предизвикат потенциално смъртоносен  прилив. На места нивото на водата може да се покачи с повече от шест метра.

"Това не е ситуация, в която хората в крайбрежните или ниско разположените райони могат да оцелеят", каза Джаред Милър, шериф на окръг Уакула. 

Бързо движещият се ураган "Хелън" приближава Флорида

"Хелън" премина през Мексиканския залив, набирайки енергия от топлата океанска вода. Тази сутрин ураганът се движеше на север-североизток с максимална скорост на вятъра от 150 км/ч, съобщи Националният център за ураганите. 

Според метеоролозите "Хелън" ще достигне северозападната брегова линия на Флорида тази вечер, като скоростта на вятъра ще се засили до 251 км/ч.  

"За съжаление вятърът ще има катастрофални последици за тези, които се намират на пътя му", заяви заместник-директорът на Националния център за ураганите Джейми Роум. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини