Цирк на изпроводяк: Кворумът в НС падна, ще пробват пак в 21:00 часа

  • 26 септември 2024 19:12

  • 945
  • 3
Цирк на изпроводяк: Кворумът в НС падна, ще пробват пак в 21:00 часа
© bulphoto (архив)

Цирк в последния работен ден на депутатите. Кворумът падна преди приемане на Пътната карта за енергийна неутралност на България. Засега 50-ото Народно събрание е успяло да отметне само три от набелязаните програмата си единадесет точки.

Преди започване на обсъждане на проект за решение за одобрение на предложената от Министерски съвет актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на България кворумът в пленарната зала падна. От залата отсъстваха парламентарните групи на "Възраждане", "Има такъв народ", БСП и част от независимите депутати.

В залата цял ден присъстваха миньори от Стара Загора, които чакаха да се стигне до двете енергийни теми в дневния ред. При третия неуспешен опит за събиране на кворум към 18:47 часа председателят на парламента обяви, че следващият опит ще бъде в 21:00 часа и призова миньорите от Стара Загора да напуснат залата. 

В началото на последното си редовно заседание, което вече продължава над 10 часа, народните представители си поставиха амбициозната цел да работят, докато не изчерпат дневния си ред. 

Материалите от временната комисия за кмета на Доспат ще бъдат изпратени на МВР и европрокуратурата

Като първа точка те отхвърлиха 5 законопроекта (на ИТН и ПП-ДБ) за изменения в Закона за закрила на детето. На практика така отказаха да забранят със закон смяната на пола при децата - практика, която обаче и сега не съществува.  Втора точка в програмата бе приемане на информацията, събрана от временната комисия за дейността на кмета на Доспат Елин Радев от ГЕРБ. Докладът от комисията се разискваше над 4 часа, а дебатът не се водеше по същество и депутатите като цяло влизаха в предизборна реторика. 

Депутатите гласуваха да отпаднат от дневния ред приемането на три секретни доклада от службите - ДАНС, ДАР и "Военно разузнаване", като така намалиха точките в дневния ред до осем.

Извънредно в дневния ред влезе гласуване на обща декларация във връзка със систематичното и методично разрушаване на диалога между Северна Македония и България и провокативни и обидни изявления спрямо страната ни от страна на управляващите в Скопие.

След гласуването на декларацията за Македония обаче кворумът пропадна, тъй като в залата се регистрираха само 112 и 118 депутати при нужни 121. Депутатите направиха трета проверка, при която регистриралите се бяха само 119 и пак нямаше кворум. Назарян насрочи нова проверка в 21 часа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
945 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.26 | 20:23

3
Пазете ТЕЦ и мините! Иначе ще си лижете газовете за сол! Нищо не приемайте!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.26 | 19:35

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
и кво

2024.09.26 | 19:27

1
коалицията подмяна/доносническа бг, гер.бави и де.лян и до.ган така наречена сглобка пак заедно в далаверата ...

Добави коментар

Водещи новини