Костов: Пеевски и Доган са основната ос за събаряне на КТБ

share

Тези избори трябва да вдигнат проклятието ДПС и Доган. Пеевски и Доган са основната ос за събаряне на КТБ. Очевидно целта им е ограбване на банката и придобиване на активи, които те вече започнаха да придобиват.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ директорът на „Лаборатория управление на рисковете“ в НБУ Иван Костов.

Трябва да е ясно, че цената от ликвидацията на КТБ ще бъде изключително висока, предупреди Костов.

Подредени по загуба ще бъдат държавните фирми, държавни институции като болници и общини, посочи той.

Тези, които са причинили тази криза в банката, те не могат да претендират въобще да са банкери. Те веднага трябва да бъдат отстранени, категоричен е Костов.

Помолен да коментира дали се припознава в репликата на главния прокурор Сотир Цацаров, че най-силните критици на прокуратурата са получавали пари в брой и ги има в корицата на делото, Костов каза: „Аз не се припознавам, но такива заплахи към мен са отправяни от много прокурори. Човек, който така сипе нещата, думите, преценките, по-добре да не го коментирам“.

От думите му стана ясно още, че не се е чувал с Цацаров.

Относно нападките към служебното правителство, че скоростно назначава и премахва хора, Костов отбеляза: "Много по-логично е всички горещи кестени от огъня да ги извади служебното правителство. То трябва да бъде насърчено да поеме тази отговорност, а не да бъде порицавано:".

Попитан дали следи дейността на служебното правителство, той отговори: „Аз наблюдавам ключовите позиции на министъра на вътрешните работи, на министъра на финансите“. Другите неща, по думите му, са щрихи от пейзажа, които не попадат в нашето полезрение.

Костов ще гласува и подчерта, че ще се възползва от преференциалния вот. „Щом като не могат да изберат тези хора кой да ги води, дайте да им помогнем“, коментира бившият министър-председател.

Водещи новини

Още новини