Бизнесът по морето пропищя от фалирал хотелиер - съветник на Валери Симеонов

Булфото (Архив)
share

Туристическият сектор у нас е настръхнал от действията на Георги Николчев, който е съветник на вицепремиера Валери Симеонов.

Това твърдят туроператори, хотелиери и собственици на заведения по морето пред изданието Fakti.bg.

По думите им Николчев „насъсква“ Валери Симеонов кой да бъде ударен от зачестилите проверки. От бранша твърдят, че така Николчев си отмъщава на всеки, с който е влизал в конфликти през годините. Той е и в основата на акция тишина по заведенията, както и на честите проверки на плажовете и на хотелите.

Едни обаче биват проверявани непрекъснато, а други се оказват приятели,до които не се припарва.

Същевременно обаче лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се противопостави на проверките и от миналия уикенд започва да прави контра, като целта  му е подкрепа на бизнеса по морето.

Всъщност според Fakti.bg Георги Николчев се оказва фалирал хотелиер. Изданието се оповава на проверка в Търговския регистър.

Хотелски комплекс „Централ“ в Слънчев бряг на него и бившата му съпруга чрез дружеството „Тотем-1“ ООД е обявен преди две години за публична продан от частния съдебен изпълнител Трифон Димитров към Бургаския окръжен съд.

Причината е дълг към Банка ДСК и други по-дребни доставчици на услуги. Върху имота има вписана договорна ипотека в полза на банката в размер на 722 000 евро.

Хотелът се намира на 150 метра от плажната ивица. В него има 94 обзаведени стаи с балкони. Те са оборудвани с телефон, телевизор, мини бар, климатик.
Комплексът е още със собствен ресторант, лоби бар с просторна тераса, открит басейн върху покрива на сградата, магазини, салон за красота и чейндж бюро и др. Новите собственици са фирма „Хотел Централ“ ООД на Антония и Илия Панайотови, които са местни от Несебър, показва справка на медията в Министерство на туризма.

Около Георги Николчев се оказва, че винаги е имало скандали.

Още през 2002 г. гръмна огромен скандал в Слънчев бряг, след като стана ясно, че тогавашното ръководство на Агенцията за приватизация е продало незаконно без търг терена под базар Юг само на двама от наемателите на сградата. Това са фирмите ЕТ „Татяна Николчева“ (бившата съпруга на Николчев) и „Комерс“ ООД на Даниела Чамурджиева (съпруга на Венцислав Чамурджиев, бивш зам.-председател на СДС – Бургас), които са преговаряли тайно с АП.

По това време Николчев е общински съветник в Несебър и областен координатор на Зелената партия, като държи библиотеката в базара. След това на същото място построяват магазини и апартаменти за продажба, като съдружници са Георги Николчев, Венцислав Чамурджиев и Йонко Бакалов (бивш съпруг на Малина Стратиева, която по това време е изпълнителен директор на държавното дружество „Слънчев бряг“ АД, което разпродава имоти в курорта).

Това се случва по време на управлението на Симеон Сакскобургготски и НДСВ. По-късно Николчев става зам.-областен управител на Бургас (2005 г. – 2009 г.). Неговата звезда изгрява отново миналата година при служебното правителство, когато става съветник по туризма на премиера Огнян Герджиков. В сегашния кабинет остава като съветник на Валери Симеонов.

Водещи новини

Още новини