Активираните Android устройства достигнаха 500 млн.

share

Google официално обяви, че броят на активираните Android устройства вече прехвърля 500 млн. единици.

Безплатната мобилна операционна система официално е достигнала това число в ранните часове на деня, а новината за това бе съобщена в личния Google+ акаунт на Хюго Бара, който е директор на продуктовия мениджмънт на Android.

Той допълва, че всеки ден се активират по 1.3 млн. нови Android устройства, пише dnevnik.bg.

Темпото се увеличава спрямо юни т.г., когато по време на конференцията Google I/O Бара обяви, че са активирани 400 млн. Android устройства. Тогава към този брой средно на ден се добавяха по 1 млн. нови активации.

Въпреки бързото увеличаване на Android устройствата по-голямата част от тях продължават да използват старите версии на платформата. Официалните статистики на Google показват, че към първата седмица на септември 57.2% от джаджите със зеленото роботче продължават да използват версията 2.3.x, известна като Gingerbread.

Делът на Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) се повишава малко и вече е 20.8%. Най-новата версия Jelly Bean се използва от едва 1.2% от устройствата.

За официални активации Google брои само устройствата, чиито потребители се регистрират с Google акаунта си. Не е ясно дали към новите активации спадат и потребителите, които са форматирали телефоните си и отново въвеждат информацията.

Към бройката обаче не влизат джаджите, които използват модифицирани версии на Android без Google акаунт. Такива например са някои от мобилните устройства в гамата Kindle на Amazon, както и някои китайски смартфони.

Водещи новини

Още новини