Microsoft съкращава 650 работни места в поделението си за видеоигри

Getty Images
share

Microsoft Corporation ще освободи около 650 служители от поделението си за игри, съобщава новинарският сайт за видео игри IGN, цитирайки бележка до персонала, изпратена от ръководителя на Xbox и вицепрезидент на Microsoft Gaming - Фил Спенсър.

Спенсър отбелязва, че повечето съкращения на работни места ще засегнат "корпоративните и поддържащите функции" и настоява, че компанията ще подкрепи засегнатите служители с пакети за напускане, които включват обезщетение.

"С тези промени нашите корпоративни и поддържащи екипи и ресурси са приведени в съответствие за устойчив бъдещ растеж и могат по-добре да подкрепят нашите студийни екипи и бизнес звена с програми и ресурси, които могат да се мащабират, за да отговорят на техните нужди", добавя Спенсър.

Той също така отбеляза, че съкращенията са част от "подравняването на нашата екипна структура след придобиването и управлението на нашия бизнес" след закупуването на Activision Blizzard. Той посочи, че "никакви игри, устройства или преживявания не се отменят и никакви студия не се затварят" като част от съкращенията.

Междувременно Microsoft проведе по-рано тази седмица среща на високо равнище, за да обсъди стъпки за подобряване на системите за киберсигурност, след като дефектна софтуерна актуализация от страна на киберкомпанията CrowdStrike причини глобални ИТ прекъсвания през юли, предаде Ройтерс.

Конференцията отбеляза първата значителна стъпка на Microsoft за справяне с проблемите, които засегнаха близо 8,5 милиона устройства с Windows на 19 юли, нарушавайки операциите в различни индустрии, вариращи от големи авиокомпании до банки и здравеопазване.

Нов глобален срив в Microsoft

Срещата се проведе в централата на Microsoft в Редмънд, Вашингтон.

Глобалните ИТ прекъсвания през юли породиха опасения, че много организации не са добре подготвени да прилагат планове за действие при извънредни ситуации, когато една точка на повреда, като ИТ система или част от софтуера в нея, се повреди. Анализатори казаха, че сривът също така е изложило рискове от зависимост от един доставчик, предоставящ обслужване на едно гише на решения за сигурност.

Изпълнителният директор на Microsoft Дейвид Уестън каза на срещата на върха, че "екосистемата за сигурност на Windows трябва да се обедини, за да обнови един по-безопасен и по-надежден свят", според публикация на Microsoft в социалната платформа "X".

Самолетният превозвач Delta Air Lines заяви, че преследва съдебни искове срещу CrowdStrike и Microsoft, след като прекъсването доведе до масови анулирани полети и струва на компанията поне 500 милиона долара, отбелязва БНР.

Водещи новини

Още новини