Производителят на чипове "Енвидиа" изпревари "Майкрософт" по капитализация и стана най-скъпата компания в САЩ

  • 19 юни 2024 09:33

  • 357
  • 1
Производителят на чипове "Енвидиа" изпревари "Майкрософт" по капитализация и стана най-скъпата компания в САЩ
© GettyImiges

Американският производител на чипове "Енвидиа" (Nvidia) стана най-скъпата компания на фондовите пазари в САЩ, подпомогната от нарастващото търсене на технологии с изкуствен интелект, информира ДПА, цитирани от БТА.

Пазарната капитализация на "Енвидиа" достигна 3,34 трилиона долара, надминавайки тази на софтуерния гигант "Майкрософт" (Microsoft). Акциите на "Енвидиа" се повишиха с 3,5 на сто в снощната търговия на Уолстрийт, докато книжата на "Майкрософт" отчетоха лек спад. Така пазарната оценка на "Майкрософт" спада до 3,32 трилиона долара.

Акциите на "Енвидиа" достигнаха рекордна стойност след по-добри от очакваното резултати

По-рано този месец "Енвидиа" достигна 3 трилиона долара за първи път и задмина по капитализация "Епъл" (Apple).

Чиповете на "Енвидиа" се превърнаха в ключова технология за бъдещето на изкуствения интелект. Те са подходящи за компютри, особено при обучение на софтуер, базиран на изкуствен интелект в центрове за данни.

Поскъпването на акциите на "Енвидиа" последва обявяването на партньорство с "Хюлет Пакард eнтърпрайз" (Hewlett Packard Enterprise - HPE) за внедряване на технологии с изкуствен интелект.

Последвайте канала на

Калина Христова
357 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 11:34

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини