"Майкрософт" ще инвестира 3,2 млрд. долара в своя облачна инфраструктура в Швеция

  • 03 юни 2024 15:48

  • 357
  • 1
"Майкрософт" ще инвестира 3,2 млрд. долара в своя облачна инфраструктура в Швеция
© Getty Images/Guliver

"Майкрософт" (Microsoft) ще инвестира 33,7 милиарда шведски крони (3,21 милиарда долара) за разширяване на своята облачна инфраструктура и такава за изкуствен интелект в Швеция за период от две години, съобщиха от американската технологична група, предаде Ройтерс.

Инвестицията, която е най-голямата досега на "Майкрософт" в Швеция, включва обещание за подпомагане на обучението на около 250 000 души с умения за работа с изкуствен интелект, което съответства на 2,4 на сто от населението и ще помогне за повишаване на конкурентоспособността на скандинавската страна, добавиха още от "Майкрософт".

"Това изявление надхвърля рамките на технологията и е ангажимент за осигуряване на широк достъп до инструментите и уменията, необходими на хората и икономиката на Швеция, за да процъфтяват в ерата на изкуствения интелект", каза президентът на "Майкрософт" Брад Смит в изявление.

"Майкрософт" интегрира генериращ изкуствен интелект в персоналните компютри

Като част от инвестицията си компанията заяви, че планира да разположи 20 000 от най-модерните си графични процесори (GPU), ускоряващи компютърните изчисления, в шведските градовете и центрове си за данни в Сандвикен, Гевле и Стафансторп.

"Майкрософт" заяви, че се е ангажирала да стимулира приемането на изкуствения интелект в скандинавския регион, който включва още Дания, Финландия, Исландия и Норвегия, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
357 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.03 | 20:08

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини