Използвaнето на Facebook повишава стреса

share

Използването на Facebook води до повишаване на нивата на стрес. Това показват резултатите от проучване на компанията Rebtel, цитирани от онлайн изданието VentureBeat.

Rebtel са попитали 1632-ма американски потребители за ефектите на социалните мрежи върху техния живот. 20% са отговорили, че Facebook има негативен ефект върху настроението им, пише dnevnik.bg.

Други 20% споделят, че използването на социалната мрежа им причинява стрес. Близо половината от анкетираните обаче твъдят, че се чувстват добре след сърфиране във Facebook.

Въпреки това резултатите показват, че най-голямата социална мрежа е единствената, която води до негативен ефект в потребителите си. Анкетираните заявяват, че използването на LinkedIn, Twitter, YouTube и MySpace не ги стресира.

Проучването показва, че 45% от хората не одобряват, когато приятелите им във Facebook ги добавят в статусите си. Други 70% не харесват приятелите им да ги добавят на местата, където са се "чекирали" с услугите за местоположение.

Rebtel откриват и друга закономерност при използването на социалните мрежи. В дните, когато влизаме в профилите си по-често от обикновено, обикновено сме отегчени, твърдят специалистите. Те допълват, че когато потребителите не проверяват профилите си редовно, те се чувстват изолирани и сякаш изпускат случващото се.

Водещи новини

Още новини