Университетската болница в Плевен инвестира 3 млн. лв. в апаратура

  • 20 септември 2011 11:08

  • 1316
  • 1
Университетската болница в Плевен инвестира 3 млн. лв. в апаратура
© Булфото

Университетската болница в Плевен ще инвестира повече от 3 милиона лева за нова медицинска апаратура.

Спечелен е и проект за диагностика на онкологичните заболявания за шест милиона и половина лева. През следващия месец трябва да започне неговото реализиране, съобщи БНР.

Всеки втори пациент на болницата през последната година е приет по спешност. 23 на сто от болните са извън Плевенска област. Нуждата от бърза диагностика и ефикасно лечение определя потребността от нова съвременна техника, обяснява изпълнителният директор на болницата доц. Димитър Стойков.

"Приключи обществена поръчка за 750 хиляди лева за апаратура в болницата - нова, модерна, съвременна апаратура. Пускаме втори търг на стойност 900 хиляди лева. Тези пари ги имаме. Не чакаме да ги получим по сметките си", каза доц. Стойков.

Едновременно с инвестициите за техника са извършени ремонти в неврологията и в четири от хирургичните клиники. В болницата е напълно ликвидиран проблемът с недостига на кадри. За последните две години ръстът на работната заплата е средно с 20 на сто.

Десислава Станева
1316 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ай стига.

2011.09.24 | 10:21

1
Първо тази снимка се върти от предни статии. Второ тази политиа ческа проститутка Стойков пак пише и говори колкото да не заспи. От БСП, НДСВ, сега ГЕРБ. Само и само да стане пак директор. По отношение на заплатите пак пише глупости. Плевенската УМБАЛ е с едно от най-ниските заплащания. А тези пари си ги е издействал проф. Горчев. Да каже каква е средната възраст на персонала къде са младите кадри. Този е един надут пуяк. Той и Доц. Тодоров разбиха УМБАЛ - Плевен.

Добави коментар

Водещи новини