Ветераните от войните отново с безплатни лекарства

  • 30 август 2012 07:35

  • 472
  • 0
Ветераните от войните отново с безплатни лекарства
© Булфото

От понеделник пак започваме да си вземаме безплатните лекарства от аптеките, съобщи д-р Тодор Анастасов, Председател на съюза на ветераните от войните, цитиран от в. "Преса".

Новата система, по която бившите фронтоваци ще получават медикаментите си, е подписана от министрите Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

В петък документът излиза в "Държавен вестник", след което влиза в сила.

До драмата с лекарствата на ветераните се стигна, след като през юли финансовият министър спря безплатните им рецепти, заради далавери с тях в община Петрич. Дори се наложи представители на четирите ведомства да отидат при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, за да обсъдят проблема. Там бе решено парите от хазната за безплатните медикаменти да минат през здравната каса. На тези, които през това време са си купували лекарствата със свои пари, ще им бъде възстановено похарченото.

Последвайте канала на

472 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини