САЩ разрешава нов метод за инжектиране на ваксина срещу маймунска шарка

  • 09 август 2022 06:44

  • 1254
  • 5
САЩ разрешава нов метод за инжектиране на ваксина срещу маймунска шарка
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Администрацията на президента Джо Байдън е взела решение да разреши различен метод на инжектиране на ваксината срещу мауманска шарка, при който се използва една пета от количеството на една доза, съобщи в. "Ню Йорк таймс“, като се позова на висшестоящи служители, запознати с планирането, предаде Ройтерс.

САЩ обявиха маймунската шарка за извънредна здравна ситуация миналата седмица, в опит да се засили реакцията на Вашингтон за овладяване на епидемията.

За да може Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) да разреши интрадермална инжекция, която изисква инжектиране на една пета от дозата в кожата, а не цялата доза в основната мазнина, министерството на здравеопазването  ще трябва да издаде нова декларация за извънредна ситуация, се казва в публикацията. Това ще позволи на регулаторите да се позоват на правомощия при спешни случаи на FDA.

Извънредна здравна ситуация в САЩ заради маймунската шарка

Очаква се съобщението да бъде направено още днес следобед, твърди вестникът.

По-рано този месец Байдън назначи двама федерални служители за координиране на отговора на администрацията му срещу маймунската шарка, след като Калифорния, Илинойс и Ню Йорк обявиха извънредна ситуация.

В последно време повече от 80 държави, в които маймунската шарка не е ендемична, са съобщили за огнища на вирусното заболяване, което Световната здравна организация обяви за глобална здравна извънредна ситуация, като потвърдените случаи са надхвърлили 27 800, а неендемичните страни съобщиха за първите си смъртни случаи.

Калина Христова
1254 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.09 | 14:39

5
Ето какво печелите, ако се отровите/ваксинирате: шанс да умрете веднага от тромбози и инфаркти; мутирали ДНК клетки, които започват да произвеждат шипов протеин; разбита имунна система и органи вследствие на действието на шиповия протеин; предаване на мутациите и уврежданията на бъдещите поколения чрез генетично унаследяване; бавна и мъчителна смърт от всякакви болести заради разбитата ви имунна система. Вие, Дами и Господа, де факто развивате СПИН без да ви го казват. Затова, ако огледате внимателно ваксинираните, ще забележите физически деформации по лицата им и непрекъснатото им боледуване от нещо. Отровите/ваксините в тялото им никога не спират да действат, докато не пукнат. Хайде сега, отивайте и се ваксинирайте, ако ви стиска.

2022.08.09 | 09:02

4
Намазва се капута с веществото, нахлузва се на кожената инжекция и прас у газо!
коженият шприц

2022.08.09 | 07:25

1
Ректално, да ?

2022.08.09 | 08:27

3
Хаха
Saa

2022.08.09 | 08:07

2
Айде няма нужда от вашите убийствени ваксини

Добави коментар

Водещи новини