Спешна помощ не знае, че 100 лв. струва един пациент

  • 20 юни 2016 08:22

  • 4607
  • 2
Спешна помощ не знае, че 100 лв. струва един пациент
© novini.bg

Д-р Светла Богданова коментира в сутрешния блок на Нова телевизия коментира разследването на Генка Шикерова за търговия с пациенти и дали наистина екипите на Спешна помощ получават по 100 лв. на пациент, ако той се закара в определена болница.

Тя поясни първо, че д-р Георги Гелев – директор на Център за спешна медицинска помощ, не се крие от темата и показа sms от Генка Шекерова до него, както и отговорът му. По думите й, д-р Гелев в момента е в отпуск и отново поясни, че той не се крие от камерите на Нова телевизия.

Д-р Богданова призна, че е чувала, че някои лекари не изпълняват разпоредбите на Министерство на здравеопазването и поясни, че ЦСМП не толерира подобно поведение. Тя съобщи, че към момента има наказани 9 лекари за това, че не спазват разпоредбите на здравното ведомство.

„Не знам дали нашите лекари влизат в договорки с болниците. За първи път чувам за подобни тарифи“, каза д-р Богданова.

Десислава Станева
4607 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коста

2016.07.22 | 18:33

2
Шефът на Бърза помощ се е бетонирал на тази позиция. Каквото и да излезе срещу него, винаги си остава. Отговорът е, че някой на високо стои зад него, а щом някой стои зад теб значи има далавера за много парички. Само веднъж успяха да го разкарат но само за няколко месеца. При всички правителства си стои и не му пука!Та сега някой се сетил за по 100 лв. да го тормозят. Както казва народа :"Ти го плюеш, то си мисли, че роса го роси!".

2016.06.20 | 23:40

1
Мафия

Добави коментар

Водещи новини